İnternette kaç adet site var?

İnternette 919,5 milyon site var. 1 mart 2014 tarihinde son duruma göre İnternette çalışır durumda 919,5 milyon site vardır.



Bu yılın Mart ayında İnternette 919 533 715 site çalıştı. Bu bir önceki ayın istatistiklerine göre, 500 bin site daha azdır. Yabancı basına yansıyan habere göre bu konuda "Netcraft" internet izleme şirketinin verileri esas alınarak istatistikler açıklandı.

"Apache" web sunucusu Mart'ta yaklaşık yarı millik olumsuz dinamik sonrası kullanıcı sayısını restore etti. Bunun aksine "Microsoft IIS" web sunucusu stabil olarak artış göstermiştir ve yarım yıl boyunca "Apache" ve "Microsoft IIS" arasında pazar farkı toplam 5,4 oranında olmuştur. Şu anda ise "Apache" yeniden "Microsoft IIS" a fark atmaya başladı. Son ay "Microsoft IIS" 15,6 milyon site kaybettiği halde "Apache" altyapısını 3,2 milyon site artırdı. "Apache" nin genel pazar payı yüzde 38,6  arttı bu da Microsoft'a göre yüzde 7,5 fazladır.

"Microsoft" un kayıplarının büyük bir kısmı "Nobis Tecvhnology Group" internet sağlayıcının sitelerin hostingini yaklaşık 30 milyon hosting azaltması ile açıklanıyor. "Nobis" "DarkStar" iletişim ağı ve ABD'de 7 bilgi işleme merkezine sahip "Ubiquity Hosting" şirketine sahip özel şirkettir.

"Nginx" web sunucusu hizmet verdiği sitelerin altyapısını 5 milyon artırarak payını yüzde 15,6'ya çekti. "Netcraft" şirketinin temsilcilerinin açıklamalrına göre, son "Nginx 1.5.10" stabil versiyonu bir bilgi akımı kapsamında çeşitli oturumlar hizmet göstermenin mümkün olduğu "SPDY 3.1" internet protokolünü destekliyor, bu da pratikte kullanıcı bağlantılarının hizmet sırasında hızını hayli artırmaya olanak sağlar. Rapor ayında dev "CDN" operatörü teknik cihazlarını "SDPY 3.1" protokolünün desteklenmesine geçirdi ve "Nginx" in desteğ uygulandı. Ayrıca "LibreOffice" ofis yazılım projesinin sağlayıcıları da tüm web sunucularını "Apache" sunucusundan "Nginx" sunucusuna geçirdiler.

İnternette kaç adet site var? İnternette kaç adet site var? Reviewed by Editor on Salı, Mart 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.