Kurt Seyit Rus mu Türk mü sorusu

Dün akşam Star TV ekranlarının yeni dizisi Kurt Seyit ve Şura yayınlanmaya başladı. Diziyi izleyenler tarafından çeşitli yorumlar yapıldı. Kafaları karıştıran soru işaretlerinden bir tanesi Kurt Seyit'in kim olduğu ve neden Türklere karşı savaşmak durumunda kaldığı soruldu.

Kurt Seyit Kimdir?


Kırım Aluşta'da yaşayan Eminof ailesi Kırım Türküdür. Eski bir subay olan Mirza Mehmet Eminof ordudan döndükten sonra Aluşta'da verimli arazileri ile ilgilenmektedir. Karısı Zahide de kendisi gibi Kırım Tatarıdır. Üç oğlu vardır; Seyit, Mahmut ve Osman.

Seyit Rus ordusunda askerdir. O dönemde Kırım Rus Çarının yönettiği Rusya'ya bağlıdır. Türklerle savaşacağını duyan Seyit bu duruma çok üzülür. Çünkü geleneklerine bağlı Türk bir ailenin çocuğudur. Ve kendi milletinden insanları öldürmek istememektedir.

Kırım Türkleri sonradan 1917 yılında kısa bir süre bağımsızlıklarını ilan edip devlet kurdular. Ancak 1920 yılında Kırım yeni kurulan Sovyet Cumhuriyetinin bünyesine dahil edilmiştir. Şu anda Ukrayna'ya bağlı özerk bir cumhuriyettir. Kırım tatarları tatlar, yalıboyu tatarları ve nogaylar olmak üzere üç boya ayrılırlar. Kırım Tatarları Ukrayna'nın ana Müslüman unsurunu teşkil etmektedirler.
Kurt Seyit Rus mu Türk mü sorusu Kurt Seyit Rus mu Türk mü sorusu Reviewed by Editor on Çarşamba, Mart 05, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.