Oya Ergün evinde konser verdi

Şu anda Azerbaycan'da çalışmalar yapan ünlü opera sanatçısı Oya Ergün evinde konser verdi. Sanatçı çevresindeki dostların bir araya toplayarak onlara evinde müzik ziyafeti düzenledi : " Evde konser vermek birçok Avrupa ülkelerde adet haline geldi. Ben Azerbaycan'a geldikten sonra birkaç kez evimde konser organize ettim. Değerli insanları bir araya getirip evde onlar için konser vermenin başka bir güzelliği var "dedi.



Oya Ergün'ün birinci ev konserinde ona piyanoda Aydan Abbasova eşlik etti. Aynı zamanda Ergün kendisi de gelen misafirler için alto, soprano barok flüt ve keman da çaldı . Oya hanımın ev konseri kendisinin doğum gününde gerçekleşti .

Oya Ergün Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde konserler verdi , opera  alanında başarılar kazandı. Daha önce bir çok ödüle sahip oldu. Müzik ile birlikte kadın haklarını savunmak için projeler yaptı . Ömrünün birçok yılını Hollanda'da yaşadı, eşi Azerbaycan'da iş teklifi aldıktan sonra buraya geldi. Aynı zamanda Oya Ergün daha önce Azerbaycan dilinde ve Türkçe şarkılarından oluşan "Ruhum" adlı albümünü piyasaya çıkardı.
Oya Ergün evinde konser verdi Oya Ergün evinde konser verdi Reviewed by Editor on Salı, Mart 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.