Simin Bıçakçıoğlu Kimdir?

Simin Bıçakçıoğlu 1989 doğumlu Ralli pilotudur. 2012 ve 2013 Türkiye Rallii Kadın Pilotlar Birincisidir. Üniversite eğitimini Koç Üniversitesi İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde tamamlamıştır. Okçuluk, binicilik ve voleybol gibi sporun çeşitli alanları ile de ilgilenen Simin Bıçakçıoğlu 18 yaşında Safari Motorsports'dan eğitim alarak otomobil sporuna ilk kez adım atmaya başlamıştır. 2008-2009 tarihlerinde Honda Type-R ile pist yarışlarına katılmaya başlamıştır.

Simin Bıçakçıoğlu Kimdir?


2010 senesinde grup N Fiat Palio ile rallikros ve tırmanma yarışlarına katılarak deneyimlerini bu konuda artırmıştır. 2011 yılında Ford Fiesta ST direksiyonu başına geçerek Neo Motorspor adına Türkiye Ralli Şampiyonasının takip etmiştir. İstanbul Ralli Kupasında Sınıf 5 ve Kadın Pilotlar Birincisi olmuştur.

2012 yılında Pegasus Racing adına Afşin Baydar co-pilotluğunda Fiat Punto S1600 ile Türkiye Ralli Şampiyonası’na katılım gösteren Simin Bıçakçıoğlu Türkiye Ralli Kadın Pilotlar ve Sınıf 5 birinciliğini elde etmiştir.

İtalya’da Vittorio Caneva Rally School, Norveç’te John Haugland Winter Rally School eğitimleri aldıktan sonra 2013 yılında bir kere daha sezonu Kadın Pilotlar Birincisi olarak bitirmiştir.
Simin Bıçakçıoğlu Kimdir? Simin Bıçakçıoğlu Kimdir? Reviewed by Editor on Perşembe, Mart 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.