5651 sayılı kanun gereği kayıt tutma zorunluluğu

5651 yasası, umuma açık mekanlarda insanlara İnternet hizmeti sunulması durumunda, hangi kullanıcının hangi sitelere girip neler yaptığı konusunda kayıt tutmayı hedefler. Bu strateji ile birçok yasa dışı siber eylemin önünü kesmek hedeflenmiştir. Kapsamdaki intihara yönlendirme, çocuk istismarı, uyuşturucu, kumar ve Atatürk aleyhine işlenen suçların kontrol edildiği dikkat çekmektedir.


Kapsama dahil mekan sahipleri gerekli yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçlarını tamamlayarak emniyet mensuplarının araştırmalarına yardımcı olmalıdır. İş yerlerinde gerekli işlemleri yapmayanlar ise işlenen suçlardan birinci derecede sorumlu tutulacak, suçu kendisi işlemiş gibi işlem yapılacaktır. Mevcut içerik sağlayıcıları kayıt tutma konusunda sorumlu değillerdir. Ayrıca kayıt tutma esnasında iş yerinin verilerine saldırı ve bilgi kaçırma suçları da önlenmiş olacaktır.
5651 sayılı kanun gereği kayıt tutma zorunluluğu 5651 sayılı kanun gereği kayıt tutma zorunluluğu Reviewed by Editor on Pazartesi, Nisan 07, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.