Hediye çekine taksit yasağı geliyor

Bildiğimiz gibi bu sene Şubat ayında yürürlüğe giren yeni yasaya göre bazı ürünlerin taksit sayısına sınırlama getirilmişti. Bu sınırlamayı aşmak amacıyla bazı alışveriş merkezlerinin hediye çeki uygulaması başlattığı görülmekteydi. Hediye çeklerine fazla sayıda taksit uygulayarak tüketicilerinin ürünleri almasında kolaylık sağlayan alışveriş merkezlerini şimdi kötü bir haber bekliyor. BDDK'nin yeni hazırladığı yönetmeliğe göre "hediye çeki" satışlarına da taksit yasağı getirildi.

Hediye çekine taksit yasağı


BDDK’nın yeni düzenlemesinde şöyle açıklama yapıldı:
Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.
Hediye çekine taksit yasağı geliyor Hediye çekine taksit yasağı geliyor Reviewed by Editor on Salı, Nisan 08, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.