Öksürük nasıl geçer?

İlkbahar geldi, her yerde  çiçekler açtı. Hızla açan çiçekler gibi bizlerde hasta olduk. Elbette uzman tavsiyesine başvurduk ancak doğa bizler için doğal reçetelerini yazmak için bekliyor. İlaçlar sayesinde iyileşseniz bile öksürükten öyle kolay kurtulamıyorsunuz. Sizinde hala öksürüğünüz geçmediyse bu fikirler işinize yarayabilir. Hem öksürüğünüze iyi gelecek hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek. Ancak öncelikle yaşadığımız yere dikkat etmeliyiz.

Öksürük nasıl geçer?


Burundan alınıp verilen nefes sizi rahatlatacaktır. Bunun için nemli hava şart. Radyatörlere koyacağınız ıslak havlular ya da demlikte kaynattığınız sular nemin artmasını sağlar. Sürekli havalandırılan odalarda sigara içilmemeli, solunum yollarına zarar verilecek parfüm gibi kokulardan uzak durulmalıdır. Doğal iksirler ise;

            1. Başlıca iksir su. Elbette bol su içmek ilk başlığımız. Adaçayı, ıhlamur gibi bitkileri kaynatıp içmek de sizi bir nebze rahatlatır.

            2. Bal iksiri. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı balı, birkaç damla limonu ve bir tutam tarçını attıktan sonra afiyetle içebilirsiniz.(günde birkaç sefer içmeniz tavsiye olunur)

            3. Karabiber iksiri. Birkaç yemek kaşığı bala birkaç çay kaşığı karabiber atmak ve günde 3-4 sefer macun şeklinde yemek.

            4. Kahve ve bal iksiri. Bir tatlı kaşığı bala bir çay kaşığı kahve koyun ve macun olarak yiyin.(alerjik olmayan öksürüklerde karabiber işe yarar)

            5. Meyankökü iksiri. Günde 2-3 sefer meyankökü çiğneyin.

            6. Çay iksiri. Kuşburnu, Isırgan, Zencefil ve hibiskus çaylarını içmekte faydalıdır.

            7. Ebegümeci iksiri. Bitki kaynatıldıktan sonra, zeytinyağı ve limonla beraber bol bol yenirse öksürüğü hafifletir.

            8. Toz iksiri. Toz zencefil bal ile karıştırılıp yenmelidir.

            9. Kekik iksiri. Bir miktar kekik suyla kaynatılıp içine bal konularak içilebilir.

NOT: Bal genelde bütün kürlerde kullanılıyor. Öksürüğümüz varken bal yemek faydalı olacaktır.
Öksürük nasıl geçer? Öksürük nasıl geçer? Reviewed by Editor on Cuma, Nisan 11, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.