Bugünün saraylısı dizisinin Saliha'sı Cannes'dan ödül aldı

Ünlü oyuncu Derya Durmaz son dönemlerde Bugünün saraylısı dizisinde canlandırdığı Saliha karakteri ile ekranlardan izleyicilerle buluşuyor.

Ziazan
Derya Durmaz'ın yazıp yönettiği kısa film olan "Ziazan" Cannes film festivalinde Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması Ödülleri kapsamında jüri ve izleyici öldülü kazandı. Film ile ilgili jüri tarafından aşağıdaki yorum yapıldı:
Yönetmenin hayal gücünün film üzerinden hayat bulmasının yanı sıra, ana karakterin hayal gücünün, izleyiciyi yürekten etkileyen bir maceraya dönüşmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.
Ziazan filminin konusu

Filmde küçük bir Ermeni kızının hikayesi anlatılıyor. 4 yaşında küçük bir kız çok sevdiği çikolatayı alabilmek için amcasının valizine saklanıyor ve Ermenistan'dan Türkiye'ye geçmeye çalışıyor.

Ziazan'ın çekimleri geçtiğimiz sene Haziran ayında Erivan'da yapıldı. Filmin sıradaki festivali ise bu ayın sonu başlayacak olan Erbil Film Festivali olacak.
Bugünün saraylısı dizisinin Saliha'sı Cannes'dan ödül aldı Bugünün saraylısı dizisinin Saliha'sı Cannes'dan ödül aldı Reviewed by Editor on Salı, Mayıs 20, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.