Liposuction

Aynadaki görüntünüzden hoşnut değilsiniz. Karnınızda, kalçalarında biriken yağlar yüzünden artık giysilerinize bile giremiyorsunuz. Yapmayı alışkanlık haline getirdiğiniz diyetlerin de bir faydasını görmüyorsunuz. Bacaklarınızın aynadan yansıyan jokey pantalonu görünümü sizi mutsuzluğa sürüklüyor.

Aslında bu sorun yalnız sizin değil Akdenizli kadınların birçoğunun ortak derdi. Kalıtım, hareketsizlik, dengesiz beslenme, doğumdan kalan kilolar bu fazlalıkları birlikte getiriyor. Tabii ki bu fazlalıklarla ömür boyu yaşamaya mecbur değilsiniz. Tıp bu sorun için vakumla yağ alma yöntemi olan liposuction'ı öneriyor. Ancak liposuction'ın asla bir zayıflama yöntemi olmadığını, diyet ve sporla eritilemeyen bölgesel fazlalıkların azaltılmasında etkili olduğunu unutmamak gerekiyor.

Özel bir vakumlu cihaz yardımı ile küçük bir kesiden sokulan metal bir tüp, belirli bir plan dahilinde hareket ettirilerek deri altındaki yağ dokusu kürecikleri emilir. Yağ uzaklaştırıldığında üstteki deri yeni konuma uyum sağlar. Vakumla yağ alma girişiminden önce derinin elastik olması gerekir. Bol, sarkık bir deri mevcutsa vakumla yağ almak yeterli olmaz. Başka cerrahi teknikler gerekebilir.
Liposuction Liposuction Reviewed by Editor on Cumartesi, Mayıs 05, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.