Malezya Gezilecek Yerler

Yıl boyu süren yaz mevsimi, bunun sağladığı yemyeşil bitki örtüsü, çok çeşitli hayvan türleri ve renkli kültürel yapısı ile Malezya tam tropik bir tatil cennetidir. Bu ülkede geçireceğiniz bir tatili, çok sayıdaki adalardan birinde deniz ve kumların keyfini çıkararak geçirebileceğiniz gibi, doğu kıyısındaki palmiye ağaçları ile kaplı uzun ve beyaz kumsallarda yumurtalarını bırakan dev deniz kaplumbağalarını izleyebilirsiniz. Yine Taman Nagara'da, eğer şansınız yolunda giderse tapir ve diğer tropik hayvanları doğal ortamlarında izleme şansına sahip olabilirsiniz.

Tatilini biraz daha farklı geçirmek isteyenler için diğer bir alternatif, Doğu Asya'nın en yüksek dağı olan Kimabulu'daki Sabah Parkı'dır. Bu dağlık bölgedeki dinlenme kamplarında sakin bir tatil geçirebilir, günün ilk ışıklarıyla birlikte dağlara tırmanabilir ya da Serakawa'daki Niah Mağaralarını gezebilirsiniz.

Portekiz ve Flaman etkisi altında kalmış olan Malacca kültürü, özellikle mimari yapılarda kendini hemen belli eder. İlk İngilizlerin yerleştiği Penang bölgesi ve Brooke ailesinin yaşadığı Kuching, sizin için farklı bir deneyim olabilir.

Kısaca Malezya, tarihi binaları, nehir safarileri, yılan tapınakları, scuba dalışları, orangutan koruma alanları, golf imkanları, kuş gözlem merkezleri, el sanatları ya da sadece sakin bir deniz tatili için mükemmel bir seçenek olarak dikkat çekici bir ülkedir.


Malezya Yemekleri

Baharatlı Malezya yemekleri, Çin mutfağı, Kuzey ve Güney Hindistan'ın egzotik yemekleri ve Portekiz yemeklerinin ahenkli bir karışımıdır. Ülkenin her yanında, Çin tarzı fast-food'ları sokak satıcılarında bile bulmak mümkündür. Tavuk şiş, kızarmış noodles ve tropik meyvalar (ciku, durian, mangosteen, rambutan, guavas, kavun, papaya ve muz), sokak satıcılarından çok ucuza alınıp güvenlikle yenilebilir.
Malezya Gezilecek Yerler Malezya Gezilecek Yerler Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 27, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.