Ağırlık Antrenmanları


Bir aerobik egzersizi ile 10-20 dakika ısının. Eğer dar bir alanda iseniz, kürek çekme makinası ya da Turnturi tipindeki egsersiz bisikletleri işinizi görebilir, bunların dışında, jogging (hızlı yürüyüş) de yapabilirsiniz.

İlk olarak, kaldırabileceğiniz kadar hafif bir ağırlık ile başlayın. Son 2-3 sete kadar gerektikçe ağırlıkları artırın. Bu aynı zamanda piramit yöntemi olarak bilinir.

Kendinize bir disiplin oluşturun. Örneğin, ağırlığı kaldırırken sallanmamaya çalışın, çok ağır kaldırmayın, ve her tekrardan sonra ağırlığı yavaşça yerine indirin, gibi. Profesyonel vücutçular, sizi kandırabilir, ancak atlet ve bisikletçiler genellikle yapamazlar.

Çalışmanın başlangıcında, en zayıf kas gruplarınızı çalıştırın.

Değişik günlerde değişik kaslarınızı çalıştırın. Örneğin Pazartesi günü iki başlı kaslarınızı (kolun üst kısmı ve kalça kemiği arkası), Çarşamba günleri de üç ve dört başlı kaslar gibi.

Günlük olarak karın kaslarınızı çalıştırın (hafif olarak)

Kademe kademe haftada 4 saate kadar ağırlık çalışması yapın.

Hafif ağırlık kaldıracağınız için, gereken egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin. Bu egzersizler aynı zamanda ani sıçrama gerektiren hareketlerdir. (Şnav çekme gibi)
Ağırlık Antrenmanları Ağırlık Antrenmanları Reviewed by Editor on Pazartesi, Haziran 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.