Bisiklete Binerken Giyilmesi Önerilen Kıyafetler


Tayt
Eğer binerken rahat etmek istiyorsanız bu aradığınız şey. Taytlar çok değişik materyallerden olabilir hepsinin tek ortak ozelliği vücudunuzu sarması. Uçuşmayacak kadar dar, deri solunumunu engellemeyecek kadar bol.

Bisiklet Şortu
Tayta göre uzun yolda daha kullanışlıdır. Bunda da hassas yerlerinizi koruyacak bir ped bulunur. Uçuşması ve kullanıcıyı rahatsız etmesi kötü özelliği, normal bir şorttan farkı olmaması iyi.

Forma
Kıyafet seçimi ve giyim
Tayt gibi buda vücudunuzu sarar ve rahat bir sürüş sağlar. Lycra istemeyenler, pamuk benzeri kumaştan olanlarını da bulabilirler. Arkasında bulunan cepler faydalıdır.

Ayakkabı
SPD uyumlu bir ayakkabı iyi olacaktır, bileklerden desteklisi uzun yollarda ve off-road'da kolaylık sağlarken, düz ayakkabı daha hafif olacaktır. Fazla uzun binmiyorsanız, yine SPD uyumlu sandaletleri tercih edebilirsiniz (yaz ayları).



Eldiven
Mutlaka kullanmalısınız. Düştüğünüzde faydalı olabileceği gibi, elinizin nasır tutmasınında bir derece engeller.

Gözlük
Bisiklete binerken (herzaman) gözlerinizi iyi korumanız gerekir. Sağlam bir gözlük, sizi böcek, toz gibi istenmeyen maddelerden koruyacaktır. Parlak güneşe karşı koyu camları, bulutlu bir havada transparan yada sarı camları tercih edebilirsiniz.

Kask
Bir açıklamaya gerek yok. Şunları kontrol ederek kaliteli bir kask edinin kendinize.
a) Başınıza tam otumalı
b) Kaskı başınızda çok hareket ettiremezsiniz.
c) Kayışları kilitliyken, kaskı çıkartamazsınız.
Eğer kaskınız yukarıdaki testi geçtiyse, size uygun demektir. Bunun dışında havalandırması iyi olan bir model tercih edin. Ayrıca içinde "Snell" onaylı olduğunu gösteren bir etiket arayın.
Bisiklete Binerken Giyilmesi Önerilen Kıyafetler Bisiklete Binerken Giyilmesi Önerilen Kıyafetler Reviewed by Editor on Pazartesi, Haziran 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.