Isinma Nasil Yapilir?

ısınma
Isınma, daha önce belirttiğimiz gibi, herkese göre farklıdır. Bunun sebebi, herkesin farklı kilolara, farklı yapılara ve farklı psikolojik durumlarda olmasıdır. Bu yüzden ısınmanın süresini ve tipini belirleyip bunu tek bir kişiye uygulamak anlamsızdır.

Yapılacak sporun yani bisiklette pedal çevirmenin sürekliliğini sağlamak için, gelecek olan harekete fiziksel ve psikolojik olarak hazırlanmak için yapılan ısınma şu şekilde genellenebilir:



Fiziksel olarak ısınma

Kasın ısısı artırılarak, kasın iç sürtünme kuvvetini azaltılması sağlanır. Isınan kas, boy olarak %20 oranında daha fazla esneyebilir. Isısı artan bir kas, oksijenini daha fazla boşaltır ve böylece solunum sistemi daha etkili ve verimli çalışırken kalp atım sayısı ve atım gücü artar. Böylece verimli çalışan kaslara daha fazla oksijen ve besin maddesi taşınarak eklemlerde daha büyük bir hareket esnekliği sağlanabilirken, herhangi bir sakatlanmaya karşı etkili bir önlem alınmış olur.

Psikolojik olarak ısınma

Psikolojik olarak ısınma, aslında bir taktik dizisinden başka bir şey değildir. Bir sporcunun yarışma veya spor öncesi öğrendiği şeyleri yarışma veya spor anında uygulayabilmesi için yaptığı çalışmadır. Sporcu, öğrendiği şeyleri hatırlamaya çalışarak yarışma veya spor anında istediği taktiği kullanarak, kendini spora yoğunlaştırmaya çalışır. Böylece, spor anında dolaşım veya solunum sisteminin uyumsuzluğundan kaynaklanan güçlüklerin önüne geçmeye çalışır.

Bu ısınma ilkeleri bütün sporlar için genelleştirilmiştir.
Isinma Nasil Yapilir? Isinma Nasil Yapilir? Reviewed by Editor on Çarşamba, Haziran 20, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.