Sprinter Olmak için Gereken Şartlar

Kas Kuvvetini Geliştirmek

Bunun için yapılan çalışmalar; ağırlık ya da makina kullanarak yapılan çalışmalar ile serbest ya da kendi vücut ağırlığı ile yapılan çalışmalardır. Makina ile yapılan çalışmalar üst gövde ve bacak kaslarını kuvvetlendirici bir dizi çalışmayı içerir. Çalışmalar yapabilirlik özelliğine bağlı olarak kişiye göre seçilir.

sprinter olmak için
İkinci bir kas kuvveti geliştirme yöntemi pliyometrik çalışmadır. Ağırlıkla kazanılan dayanıklılığa hız eklenir ve bu çalışma sürat koşusuna kanalize edilir.

Amaç dinamik dayanıklılığı geliştirmektir. Engellerin üzerinden tek bacak, çift bacak gibi değişik alıştırmaları içeren derinlik sıçramaları, kısa veya uzun sıçramalarla yapılan kanguru sıçramaları, stadyum merdivenlerinde yapılan koşu çalışmaları bu tür alıştırmalara örnek teşkil eder.


Esneklik Gelişimi

Esneklik çok önemlidir. Sürat bisikletçisi için de önemlidir. Çünkü adım uzunluğunu belirleyen bir özelliktir. Hareket yeteneğinin artması demek başarı şansının artması demektir. Hareket fizyolojisi ve mekaniği açısından hareketin yapılış açısı ve hareket yolunun uzatılması, sportif verimin ana
etkenlerinden biridir. Bundan dolayı esnek bir kas ve eklem sistemi sporcu için gereklidir. Esneklik çalışması arttırıldığında esneklik % 20 artar. 2 derece düştüğünde ise % 15 düşer.

Doğru Pedal Çevirme Tekniği

İyi pedal çevirebilmek için sporcu ile yerin arasındaki mesafe yüksek olmalı başka bir deyişle sporcu yüksek koşmalıdır. Bu, bisikletçinin bacaklarındaki kaslarını sonuna kadar kullanmasını sağlayacaktır. Pedali iyi kavrayabilmek için çeşitli özel antrenmanlar yapılır.
Sprinter Olmak için Gereken Şartlar Sprinter Olmak için Gereken Şartlar Reviewed by Editor on Pazartesi, Haziran 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.