Bisiklete Binmeden Önce, Son Söz


Zaman bölü harcanan efor çarpı farkında olmanın karesi eşittir kendini geliştirme. Haftada otuz, kırkbeş dakika deli gibi pedal çevirerek bisiklete binilirse, spor adına bir şey elde edilemez.

Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız, ilk olarak bisiklete binmekten hoşlanmanız gerekir. Ayrıca, kendinizi kaybetmeye, acı çekmeye ve diğer güçlü bisikletliler tarafından geçilmenize hazırlıklı olmanız gerekebilir.

Hangi rotaya giderseniz gidin, önemli olan, sizin oraya uygun bisikletle sağ salim varmanızdır. Herkesin ne yazık ki bir kedi gibi 9 canı yoktur, tek bir canı vardır, ve bu canı, uygun bir bisiklet üzerinden kullanabilmek gerekir.

Uygun bir bisiklete sahipseniz, şimdi sıra bisikletçiye gitmektir. Bisiklet tamircinizde, bisikletinizi hazırlamalarını isteyin veya kendiniz bu işlemleri yapabilirsiniz.



Eğer tırmanışlardan, rampalara çıkmak zor olduğu için nefret ediyorsanız, problem dişlilerinizde olabilir. Eğer vitesiniz yüksek (arka küçük dişli, ön büyük dişli) ise tırmanmak zordur, ve vitesler bölümünde anlatılan tavsiyeleri okumanız gerekebilir.

Koşu ayakkabıları iyi seçim değildir. Bu yüzden pedalları çevirmek için ayaklarınızdan ilettiğiniz kuvvetin tümünü iletebilmek için özel ayakkabı kullanın. Bu ayakkabılar, pedallara ufak bir hareketle tamamen oturur ve siz ayaklarınızla özel bir hareket yapmadıkça yerinden çıkmaz. Spor ayakkabılarında (örneğin koşu, tenis) belirli bir derecede yumuşaklık olduğu için pedala bastığınız sürece bu kuvvetin bir kısmı ayakkabı tarafından emilir ve hiç bir zaman tam randıman alamazsınız.

Likra (Lycra) kumaşından yapılma özel bisiklet giysileriniz ile, şimdi tamamen bambaşka bir insan oldunuz. Bir restorana tik tik diye ses çıkaran ayakkabılarınızla girdiğinizde size uzaylı gözüyle baksalar da buna alışmak zorundasınız.
Bisiklete Binmeden Önce, Son Söz Bisiklete Binmeden Önce, Son Söz Reviewed by Editor on Pazartesi, Haziran 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.