Antalya - Kaleiçi

Daracık sokakları, pansiyonları, barları, restoranları ile Antalya'nın kalbi...

Eski kent merkezi olan Kaleiçi; limana inen daracık sokaklmarı, hemen hemen çoğu restore edilerek, pansiyon, otel, restoran, bar, kafe, hediyelik eşya dükkanı haline getirilmiş evleriyle, yaz - kış hareketli. Antalyalıların sıcak yaz aylarında serinlemek için doldurduğu Kaleiçi'ne turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Deniz sezonu kapandığı zaman da, hava koşullarına rağmen yapacak bir şeyler bulabilmenin rahatlığıyla, turizm hareketliliği, Kaleiçi gibi yerlere kayıyor. Küçük ve sevimli otel ve pansiyonların giderek daha çok ilgi görmesiyle beraber; Kaleiçi'de iyice popüler olmaya başladı. Yüksek duvarlar arkasında, portakal ve limon ağaçlarıyla bezenmiş eski Antalya evlerinde, günümüz konforunu yaşamak pek çok insan için ayrıcalık sayılıyor.

Hadrianus Kapısı, Kaleiçi'ne açılan görkemli kapılardan. Hıdırlık Kulesi sie Antalya'nın en büyük seyir teraslı parkı Karaalioğlu ile arasındaki sınır kulesi gibi. 5 yy'dan kalma Kesik Minare ve Antalya'nın simgesi sayılan kırmızı tuğlalı Yivli Minare de Kaleiçi'nin tarihsel zenginliklerinden. Zaman zaman turistleri şelale turlarına taşıyan tekneler; limanda bağlı oldukları yerde bile hareketliymiş gibi görünüyor Kaleiçi'nde. Hep yaz aylarında akla gelen Antalya ve Kaleiçi, kış ayları için dre farklı bir tatil seçeneği.

Nasıl gidilir?
Hemen hemen herkes, Antalya'ya Afyon, Burdur yoluyla gidildiğini bilir. İstanbul'a 710 km uzaklıkta olan Antalya, Ankara'ya 550 km, İzmir'e de 450 km uzaklıkta. Uçağı tercih edenler için havaalanı, Antalya merkezindeki Kaleiçi'ne 11 km mesafede.
Antalya - Kaleiçi Antalya - Kaleiçi Reviewed by Editor on Pazar, Temmuz 15, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.