Tıkla turizm

Tatil üç aşamalı bir organizasyondur. Program, uygulama ve anlatma... Hepsi ayrı zevkli. Özellikle ilk aşaması... İnternetle program yaparsanız yerinizden kıpırdamadan odanızın minibar listesini görebilirsiniz.

Tatilde birinci aşama nereye gidileceğine karar vermek ile başlıyor. Gidilecek yer ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılıyor. Gidilecek ülkenin kültüründen seçilecek şehirdeki restoran seçeneklerine kadar çok geniş bir araştırma bu. Herkes kendi becerileri ve merakı çerçevesinde yapıyor araştırmasını. Daha önce oralarda bulunan arkadaşlarla konuşma ve anıları dinleme, seyahat kitapları okuma, dergileri tarama gibi metotlar var genel olarak. Seyahat iki üç arkadaş ile yapılacaksa bir araya geldikçe tekrar tekrar seçilen ülke ve programı konuşmak ise kaçınılmaz.

İkinci kısım tatilin gerçekleştirdiği dönem. Yapılan hazırlıklar yeterli ise zaman kısa bile olsa her şey görülür. Bol fotoğraf çekilir (üçüncü aşama için gerekli malzeme). Üçüncü aşama ise döndükten sonra seyahat anılarının dostlarla paylaşılması mümkünse fotoğraflarla.

Seyahate birlikte gidenler ise bir sonraki seyahatin birinci aşamasına kadar aynı şeyleri konuşup dururlar. Ocak ayında yapılacak kayak seyahati ön sohbetleri başladı bile. St. Moritz’de kayaktan sonra gidilecek tenteli barda kayak ayakkabıları ile yapılacak danslar ve votkaların konuşulduğu sohbetler ise Mayıs ayına kadar devam eder.

Son senelerde tatil hazırlıklarında en zengin kaynak internet üzerinden ulaşılan siteler. Otel, uçak, araba rezervasyonları yapılıyor, gidilecek yerle ilgili en detaylı bilgilere ulaşılıyor. Bazı siteler ise bilgilendirmenin yanı sıra fiyat avantajı da sağlıyor.

İnternette yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ekran karşısında harcanan zamanların en keyiflisi seyahat sitelerinde geçirilen zamanlar. Yani konu seyahat olunca internet de çok renkli oluyor. Bol miktarda görsel malzeme desteklenmiş bilgiler seyahat esnasında sürprizlerle karşılaşma riskini de azaltıyor. Artık kalacağınız otelin lobisinde, restoranında ve havuzunda dolaşabilir, odanızın minibar listesini bile inceleyebilirsiniz.
Tıkla turizm Tıkla turizm Reviewed by Editor on Pazar, Temmuz 15, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.