Eskrim - Ekolojik Yaşam Çiftliğinde


Dünya Yaslılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftliği, yaşlıların sosyalleştiği etkinliklere katıldığı mutluluk alanı olarak kurgulandı. Farklı STK'lar ile işbirliğine gidilecek projenin önemli unsurlarından biri de eskrim. Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin proje ile ilgili olarak şunları söyledi; "Eskrim her yaşta yapılabilen ender sporlardan biri olma özelliğinde. Dünya da 70 yaş üstü eskrim turnuvaları düzenlenmekte biz de Eskrim Federasyonu olarak her yıl 50 yaş üstü sporculara yönelik Vetereanlar Türkiye Şampiyonası düzenlenmektedir.  
Yaşlılıkta sağlıklı, kaliteli yaşamın anahtarı eskrim.  Daha önce eskrim sporuyla ilgilenmemiş yetişkinlere de eskrim eğitimi vererek onların yaşamlarına yeni bir soluk getiriyoruz. Eskrim hem sağlıklı yaşam, hem sosyal ortam hem de centilmenliğin yaşandığı bir dünya.
Eskrim Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin
Ekolojik Yaşam Çiftliğinde eskrimi tanıtırken.
Ekolojik Yaşam Çiftliği açılışında da  ilerlemiş yaşlarıyla iki eskrimci bir gösteri maçı yaparak izleyenlere her yaşta eskrimin yapılabileceğini göstermiştir.
Eskrim zihin ve beden sağlığı için her yaşta yapılabilecek ideal bir spor olma özelliğindedir. Bu gün artık dünyanın her yerinde 40 – 50 yaş arası, 50 – 60 yaş arası, 60 – 70 yaş arası ve 70 yaş üzeri veteran müsabakaları düzenlenmektedir. Eskrim aşırı kilolardan kurtulmak ve fit bir vücut yapısına sahip olmak için de ideal bir spordur.

Günümüz yaşamında stres, yüksek Tansiyon, yüksek kolesterol gibi bir çok hastalığın tetikleyicisi faktörlerden korunmak sağlıklı yaşamın ön şartı gibidir. Çoğu zaman bunun farkında olarak spor salonlarına koşan kişiler hayal kırıklığıyla karşılaşmakta çünkü kendilerini spor yapmak zorunda hissetmeleri ayrı bir stres kaynağı oluşturmaktadır. Oysa Eskrim insanların keyifle yapmak istedikleri, ders saatlerini dört gözle bekledikleri farklı bir etkinlik. Eskrimle tanışan yetişkinler belirli bir düzeye geldikten sonra turnuvalara katılarak, turnuvaların büyülü atmosferini ve heyecanını yaşayabilmektedirler. Eskrim aynı zamanda centilmenliğin ön planda tutulduğu sosyal bir ortamdır. Türkiye'de yetişkinler için eskrim programları için Eskrim Federasyonu ile irtibata geçilebilir. www.eskrim.org.tr adresinden il temsilciliklerine ulaşılabilir.
Eskrim - Ekolojik Yaşam Çiftliğinde Eskrim - Ekolojik Yaşam Çiftliğinde Reviewed by Editor on Pazartesi, Temmuz 16, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.