Gösterişli malikanelerde konfor

CLIVEDEN, BERKSHIRE

Cliveden'in dışardan görünümü klasik bir country stili. Bölgeye hakim elitizm burada yıllar öncesinden kalma beş çayı geleneğini günümüze taşıyor. Büyük yemek salonunda yemek
yerken, yıllar yıllar önce büyük gurmelerin sizin oturduğunuz masalarda lezzetlerin keyfine vardığını biliyor olmak ayrı bir keyif ve heyecan. Tarihle iç içe olan bu mekanda bulunmak bir ayrıcalık. 1920'lerde Lady Astor'un verdiği unutulmaz partilere Charlie Chaplin'den Winston Churchill'e kadar sayısız isim yine bu mekanda katılıyordu.

Bu açıdan Cleveden yalnızca bir country evi değil, aynı zamanda tarihin keyifli anlarına tanıklık etmiş bir mutluluk sarayı.
Cliveden, Taplow, Berkshire, SL6 0JF

BISHOPSTROW HOUSE AND SPA

1815'ten kalma bu sarmaşıklarla örtülü tarihi Gürcü evi, Bath ve Salisbury arasında uzanan muhteşem güzellikteki Wylye Vadisi'nde yer alıyor. Bu lüks İngiliz otelde lüks spa merkezi ve Perry Carson Hair Studio bulunuyor. Dorset ve Wiltshire'daki en güzel otellerden biri olan Bishopstrow House aynı zamanda dinlenme ve rahatlama için de ideal bir adres. Bishopstrow aslında bir otelden ziyade sıcak bir ev ortamı sunuyor. İçeride güzel tablolar ve antikalar, taze çiçekler, çeşitli süslemelerle insana huzur veren bir aydınlık mekana kişilik katıyor. Odalar çok şık ve zarif.

Çalışanlar ise oldukça titiz ve sıcakkanlı. Bishopstrow'un biri açık diğeri kapalı iki havuzu bulunuyor. Altın sarısı Mulberry Restoran'ın manzarası otelin bahçelerine bakıyor. Otelin barı ise özellikle yazın oldukça aydınlık ve güneşli. Kışınsa bir o kadar sıcak. Etrafta uçuşan kelebekleri izlemek de oldukça keyifli. Ancak belki de siz otelin SPA'sında kendinizi şımartmayı tercih edeceksiniz.
Bishopstrow House, Warminster, Wiltshire, BA12 9HH


CONGHAM HALL

Buraya öyle sıcak bir kır evi havası hakim ki insan kendini ailenin uzaktan gelen değerli bir misafiriymiş gibi hissediyor. Otel Sandringham'dan yalnızca birkaç kilometre uzakta yer alıyor. Burası kraliyet ailesinin Londra dışındaki en gözde yerleşim yeri. Uçsuz bucaksız yeşillikler, orkideler ve güzel bahçeler içinde konumlanan otel, gösterişli bahçesiyle de meşhur. Bu bahçede 700'den fazla ot, sebze ve bitki çeşidi bulunuyor.

Yeşilliklerde otlanan atlar, yabani çiçeklere konan arılar ve konuklarıyla, otel sürekli hareket halinde. Mutfakta ise taze sebze ve bitkilerle hazırlanan salata ve yemeklerin hepsi günlük. Çiçekler özellikle odaların dekorasyonunda kullanılıyor. Bu nedenle otele girdiğinizde etraf çiçek bahçesi gibi kokuyor.
İçerideki şömine ve dekoratif seramik aksesuarlar mekana sıcak bir hava katıyor.
Congham Hall, Grimston, King's Lynn, Norfolk, PE32 1AH
Gösterişli malikanelerde konfor Gösterişli malikanelerde konfor Reviewed by Editor on Perşembe, Temmuz 12, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.