Yurtdışı Turlari

Kopenhag
Seyahat acentanızdan dilediğiniz ülkede sizin için uzun bir haftasonu tatili düzenlemesini isteyebilirsiniz. Programlarda kısa ama ilginç kaçamaklar da var...


* Kopenhag

Mimari ve sanatla ilgileniyorsanız, birkaç günlüğüne de olsa Danimarka’ya, ünlü yazar Andersen ile tasarımcı Arne Jacopsen’in kenti Kopenhag’a gitmeye değer! Kopenhag sanata ve çevreye verdiği önemle 1996’da Avrupa’nın sanat merkezi oldu. Sanatseverler mutlaka Dansk Design Center’ı, The Black Diamond’u, Statens Museum for Kunst ve Arken Müzesi’ni ziyaret edeceklerdir. Ayrıca kent limanının ve çevresinin doğal güzelliği de unutulmamalı... Yerel damak tadını denemek için de Alberto K, Workshop, Jacopsen ve Soren K’da yemek molası verip, gününüzü de Supergeil ve Base Camp’ta noktalayabilirsiniz.


* Amsterdam

Avrupa’nın en renkli kentlerinden biri olan Amsterdam sanat ve hoşgörü ile özgürlükler kenti olarak tanınır. Bir haftasonuna neler sığdırabilirsiniz? Sanatseverler mutlaka Rembrandt’ın ünlü “Gece Nöbeti” tablosunun bulunduğu Rijksmuseum’a, Van Gogh Müzesi’ne gidecekler, bu arada Anna Frank’ın ve Rembrandt Evi ile Elmas Müzesi’ni ziyaret edecekler, kanal gezisine çıkacaklardır. Acentanızın size önerdiği programın ikinci gününde dilediğinizi yapmakta özgürsünüz. Bu gününüzde ünlü Dom Meydanı ile Kraliyet Meydanı, restoran ve barlarıyla ünlü Leiseplein ve Rembrandt caddelerinde dolaşarak, gece boyunca cıvıl cıvıl olan kafelerinde bir kadeh içerek Hollanda yaşamına yakından tanık olabilirsiniz.

* Marakeş

Güneyin incisi de deniyor, ama en çok macera içgüdüsünü harekete geçiriyor bu kentin adı... Burada adeta 1001 Gece Masalları gerçeğe dönüşüyor: Majorell Bahçesi ve villası, Dar Si Said Sarayı, Kutubiye Camii, Camiü’l-Fena Meydanı... Kalabalığa karışmak gerekiyor tam anlamıyla kent havasını solumak için; Medina Çarşısı’nda yürümeli, pazarlık etmeli ve kafelerde ya da palmiyelerin altında demli çay içmelisiniz. Konaklamak için de lüks bir otel yerine geleneksel riyadları tercih etmelisiniz. Riyadların taraçalarına uğramalısınız; günbatımlarında kent manzarasını, gece de yıldızları izlemenin tadına varamayacaksınız. Acentalar Marakeş’e uçuş, 3 gece 4 gün Riyad Melika’da konaklama, transferler ve ayrıntılı broşür ile bu yolculuğunuzu dilediğiniz koşullarda münferit olarak yapmanızı sağlıyor.


* Prag

Dünyanın en güzel kentlerinden biri; Ortaçağ, Barok ve Art-Nouveau mimarisiyle biraz da melankolik Prag... Dört günde görülecek ve yaşanacak çok şey var: Ovy Katedrali’nde klasik müzik konserleri, çingenelerin sokak konserleri, soylu geçmişinden kalanların sergilendiği bit pazarları, kent yaşamını ele veren kafeleri, Vitava Nehri’nin kolye şıklığında köprüleriyle sergilediği görünümü ve özellikle de yılbaşı kutlamalarında yaşanan coşku... Seyahat acentalarının turlarında kaplıca şehri Karlovy Vary ziyareti, Karlstein Şatosu ve Konopiste Şatosu gibi tarihi yerler ziyaret ediliyor; yemekli tekne gezileri yapılıyor.


* Bordeaux

Gurmeler ve şarap kültürüne meraklı olanlar için Bordeaux, bağları, bahçeleri, şarap mahzenleri ve “vinoterapi” kürleriyle benzersiz bir belde... Acentanız sizin için 4 günlük olağanüstü bir gezi programı öneriyor. Şarap mahzenlerinin ziyareti, gurme restoranlarda yemek ve en iyi şarapların tadımı ile çok özel bir bakım olan vinoterapi’yle tanışma şansına da sahipsiniz; zira bu yörede ünlü Caudali kaynak suları var. Vinoterapi, bağların bulunduğu Jardins de Caudalie’de bulunan sağlık merkezlerinde içine şarap ile üzüm özlerinin katıldığı kaynak sularıyla uygulanan masajlardan oluşuyor. Acenta size uçuş ve transferler dahil, Bordeaux’da bağların ortasında bir otelde konaklama ile ayrıntılı bir broşür sunuyor.


* Roma

Attığınız her adımda tarihi ve her köşe başında sanat eserlerini bulacağınız, bütün yolların çıktığı efsaneler kenti Roma, aslında birkaç güne sığmaz ama birkaç günde hayatınızı değiştirebilir. Bu kentte dün ile bugün, evrensel sanatla gündelik yaşam iç içe. Roma’ya geldiğiniz gün kent turunda Aşk Çeşmesi, İspanyol Meydanı ve Pantheon’u görüyorsunuz. Turun serbest olan ikinci gününde Napoli veya Capri adasına geçebilir, bir gün ekstra turla ülkenin müze, sanat ve eğitim merkezi sayılan Floransa’ya gidebilir, Vatikan gezisi yapabilirsiniz.


* Barselona

Kendine özgü Katalan kültürüyle diğer İspanyol kentlerinden ayrılan Barselona, mimar Antonio Gaudi, ressam Joan Miro, opera sanatçısı Montserrat Caballe gibi dünyaca ünlü sanatçıların yetiştiği ışıl ışıl bir Akdeniz kenti. Barselona’ya geldiğiniz gün kent turunda gotik binaların yanı sıra Gaudi’nin fantezilerini yansıttığı binaların güzelliği ile büyüleneceksiniz. Ekstra turlarda bir gün sahil şeridinde Costa Brava gezisi, bir gün de minik Andorra Prensliği gezisi yer alıyor. Ancak bu serbest zamanlardan yararlanarak Picasso Müzesi’ni, Miro Vakfı’nı, Sagrada Familia Kilisesi’ni ziyaret etmelisiniz. Akşamları da el sanat ürünlerinin, kitap ve gazetelerin satıldığı, sokak sanatçılarının, ressamların ve müzisyenlerin bir panayır yerine dönüştürdüğü ünlü Ramblas’da turlamalısınız.


* Dubai

Süper lüks modern yapıtları, plajları ve gizemli havasıyla Dubai son zamanların gözde destinasyonlarından, özellikle de kış aylarında “yaz”ı yaşamak ve alışveriş yapmak için tercih ediliyor. Bayram turunda burada gönlünüzce tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Dubai’ye gece uçuşuyla ulaşılıyor. Sonra da Jumeirah Beach kumsallarında denizin tadını çıkarıp renkli eğlence merkezlerinde eğlenip alışveriş yapabilirsiniz. Bu arada çöl safari, scuba diving gibi aktivitelere katılma olanağınız da var.
Yurtdışı Turlari Yurtdışı Turlari Reviewed by Editor on Cumartesi, Temmuz 14, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.