Turizm cenneti Komşumuz Yunanistan..

Hemen yanı başımızdaki komsumuz Yunanistan’a bu seferle birlikte 3.gidişim. Bu sefer gidişişimin ayrı bir anlamı vardı yazımın devamında bunlardan bahsedeceğim.

Şimdi sizlere Yunanistan’a gitmeden önce aklınıza takılan sorular hakkında yardımcı olmaya çalışacağım. Hemen hemen her gün muhatap olduğum sorular arasından en sık olanlara geçelim. 

İlk Soru Yunanistan Vizesi almak zor mu? Vize ücretleri ne kadar?
Yunanistan vizesi geçmiş yıllara oranla daha kolay ve hızlı. Gerek ekonomik koşullar gerek iki ülke arasında atılan olumlu adımlar sayesinde max. 48 saat gibi kısa sürede vizelerinizi almış oluyorsunuz.
Sizden istenen belgeler ve finans banka 120 tl yatırarak başvuruyorsunuz.


Yunanistan nasıl bir yer? Gitsek sıkılır mıyız?
Şehirde sıkılmayacağınızın garantisini veremem ama herhangi bir adasında %100 sıkılmayacağınızı söyleyebilirim.

Yunanistan pahalı mı?
Kullandığımız para birimi farkından dolayı cebimizdeki para otomatikman yarı yarıya düşüyor ama bu sizi korkutmasın öyle aşırı yüksek fiyatlar yok.



Şimdi gelelim benim son gezime. Yakın bir arkadaşımın düğünü için düştüm yollara. Heyecanlıydım ilk defa yabancı bir düğün görecektim. Düğün günü geldi çattı. Adetlere göre damadın arkadaşları damat evinde toplanırmış. Bizde âdete uyduk gittik damat evine anne bana ve arkadaşlar damat evinde bizdeki gibi evde pastalar börekler hazırlanmış. Damat evine gelmemizin bir amacı varmış. Adetlerine göre damadı arkadaşları giydiriyorlar biraz eğlenceye vurarak ceketini gömleğini ters giydirmeye çalışıyorlar.


 Hazırlıklar bittikten sonra kiliseye doğru bizdeki gibi konvoylar eşliğinde kiliseye vardık. Kalabalık toplanmış gelininde gelmesini bekliyordu. Gelin babası eşliğinde kilise girişinde damada teslim ediliyor ve kilisedeki dini törene geçiliyor. İncil’den dualar okunuyor ilahi gurubu gibi bir grup ilahiye benzer bir şeyler okuyor en ilginç kısmı elime bir torbada pirinç verdiler beklememi söylediler. Aradan beş dakika sonra herkes ellerindeki pirinçleri gelinle damadın üzerine attılar bereket getirdiklerine inandıkları için. Kilisedeki tören yaklaşık 1 saat kadar sürdü.
Daha sonra düğünün 2. Bölümüne geçildi. Selanik’teki MET Hotelde gerçekleşen ikinci kısım bizimkisinden farksızdı. Yemeğin ardından gece geç saatlere kadar oynanmadık oyun bırakmadılar. Benim için de kolbastı çalmayı ihmal etmediler.


Devamı resimlerle yakında….
Ayhan Bulut’tan
Turizm cenneti Komşumuz Yunanistan.. Turizm cenneti Komşumuz Yunanistan.. Reviewed by Editor on Pazar, Eylül 23, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.