Çocuklarla Yolculuk

Yola çıkarken, yol boyunca çocuklarınızı eğlendirecek birşey bulamazsanız yolculuk kabusa dönüşebilir. Haklı olarak küçük yaramazlar bizim bile dayanamadığımız uzun yollara sabredemez. Onları meşgul etmenin en eğlenceli yolu yanınıza olabildiğince kitap ve oyuncak almanız, ama bir şartla, bırakın oyuncak ve kitaplarını çocuğunuz seçsin.

"Taşıyabileceğin Kadar" Kuralı

Siz taşıdığınız sürece, çocuklarınız evdeki tüm oyuncaklarını yanlarına almaktan hiç rahatsız olmayacaktır! Bu durumdan sizin çok fazla memnun olmayacağınız kesin. Onlara oyuncaklarını kendilerinin taşıyacağını söylerseniz (Kararlı tavrınız kilit nokta!), daha seçici olacaklarından emin olabilirsiniz.

Uzun yolculuklarda küçük sürprizler onları mutlu edecektir. En sevdiği çikolata ve şekerlemeler (Midesini bozmayacak ölçüde), yeni bir oyuncak onu da, sizi de sevindirecek.
Bir başka yol arkadaşı da hikaye kasetleri. Özellikle de hareket halindeyken okumanın zorluğu göz önüne alınırsa.


Onları Hazırlayın

Çocuklarınıza araba, uçak, otobüs veya tren hangi ulaşım aracıyla yolculuk edeceğinizi ve nekadar süreceğini mutlaka önceden söyleyin. Küçük çocukların zamanı bizim algıladığımız gibi anlamasını bekleyemeyiz, bunun için onlara saat söylemektense yaşadıklarından örnekler vermek yerinde olur. "Anaokuluna gidip gelmen kadar" gibi…

Özellikle küçük çocuklar için evde oyunla karışık küçük alıştırmalar yapabilirsiniz. Bu şekilde çocuklarınız ortama daha çabuk uyum sağlayacaktır. Arka arkaya sıralanmış sandalyeler uçak veya otobüs atmosferi yaratabilir. Oyunu geliştirmek sizin hayal gücünüze kalmış!

Uyku

Hangi ulaşım aracını kullanırsanız kullanın çocuklarınızı yolda uyumaları konusunda cesaretlendirin ama zorlamayın. İyi bir uykunun gideceğiniz yerde güne enerjik başlamalarına yarayacağı onları ikna edecektir.
Çocuklarla Yolculuk Çocuklarla Yolculuk Reviewed by Editor on Salı, Ocak 22, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.