86. Oscar ödülleri ne zaman? Adayları ve diğer detayları

Sinema dünyasında heyecan bitmiyor. Bu kez 86. Oscar ödülleri yakında sahiplerini bulacak. Oscar adaylıklarına baktığımız zaman "Düzenbaz" ve "12 Yıllık esaret" arasında yarışı görüyoruz. Bu iki film arasında ödüllerin kalacağı tahmin ediliyor. Bu yılın iddialı filmlerinden biri de teknik anlamda "Yer çekimi" filmiydi. Bu filmin de çok fazla dalda aday olduğunu görüyoruz. Akademi üyelerinin teknik yaratıcılığı beğendikleri düşünülüyor.

86. Oscar ödülleri ne zaman?


Özellikle erkek oyuncu kategorisi bilim kurgu gibi bir şeydir. Tüm adaylar çok iddialıdırlar. Küçük küçük nüanslardan notlar kırılacağı tahmin ediliyor. Adaylar zorlu olduğu için kim çıkarsa bu ödülü hakeder durumu söz konusudur.

Kadın oyuncu adaylarına baktığımızda yine Meryl Streep'in aday olduğunu görüyoruz. Bu ödülü alıp almayacağı tartışılıyor ama çok ihtimal verilmiyor. Listede yer alan diğer bir aday ise Cate Blanchett gerçekten çok güzel bir oyuncudur. Altın küre'de de ödül aldı. Belki Oscar'da da ödül alabilir. Ödül diğer adaylara da giderse sürpriz olmayacağı yönündedir.

Yönetmen adaylarına bakıldığında Martin Scorsese ismini görüyoruz. Ödül alacağına çok ihtimal verilmiyor. David O. Russell "Düzenbaz" ile hakikaten sürprizli bir film çıkarmıştır ve iddialıdır. Yer çekimi'nin yönetmenine (Alfonso Cuaron) ödül gidebilir.

86. Oscar ödülleri 2 Mart 2014 Pazar tarihinde sahiplerini bulacak. Adayların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.
86. Oscar ödülleri ne zaman? Adayları ve diğer detayları 86. Oscar ödülleri ne zaman? Adayları ve diğer detayları Reviewed by Editor on Pazar, Ocak 26, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.