Valizinizi Hafifletmenin Yolları

Valiz toplama tarzı kişiden kişiye değişir. Kim olduğunuz, nereye gittiğiniz, ne yapacağınız, yanınıza ne ve nekadar şey alacağınızı belirler. Ama yine de bazı genel kurallar daha hafif(!) bir tatil geçirmenizi sağlıyabilir. Valiz seçerken mümkün olduğunca hafif ama yolda bırakmayacak kadar da sağlam bir valiz sizi baş ağrısından kurtaracaktır. Tekerlekli ve sürünebilen valizler hayat kurtardığı gibi, kilitli olmaları tercih sebebi.


Yanınıza alacaklarınızın bir listesini yapmak ve toplanırken listeden gitmek gereksiz eşyaları almanızı önleyecektir. Valizi doldururken herşeyle uyan renkler ve kombine kullanacağınız giysiler seçmek en iyisi. Listenizi yanınızda tutun, her nekadar tatsız bir ihtimal de olsa valiziniz kaybolabilir ve tüm eşyalarınızı tanımlamanız gerekebilir.


Valizin yanına son dakika alacaklarınızın (ilaç, diş fırçası gibi) listesini koyarsanız birşey unutmadan yola çıkabilrsiniz.

Valizde boşluk bırakmamak, kırışmayı önler. Mümkün olan eşyalarınızı sararak yerleştirirseniz daha az yer kaplayacaktır. Kırışabilecek giyecekleri üste ve plastik kuru temizleme torbalarına koymak işe yarar. Küçük parçaları ayakkabı içine koyabilirsiniz ama ayakkabılar mutlaka torba içine konulmalı.

Şampuan, losyon gibi banyo malzemelerinin şimdi yolculuk için hazırlanan ebatları var. Özellikle sık yolculuk edenler için büyük rahatlık. Şampuan, losyon gibi sıvıları cam kap içinde taşımak, tatili leke çıkararak geçirmek gibi acı sonuçlar doğurabilir! Sıvıların olduğu tüm kapları plastik torbanın içine koyun, eğer biten ürünlerin kaplarını atmazsanız bir sonraki seyahatinizde kullanabilirsiniz.
Annenizin sözünü dinleyip her zaman yanınıza ekstra iç çamaşırı ve çorap alın.

Valizinde çok yer kaplamayacak katlanabilir bir çanta, yeni alışverişlerinize yer açacaktır. Kirlilerinizi dönüşte bu çantanın içine koyabilirsiniz.

Son olarak valizinizin üstüne kaybolma tehlikesine karşı ad ve soyadınızı, gideceğiniz yerlerin günleriyle listesini ve size ulaşabilecekleri adres ve telefonları yazmak iyi fikir.
Valizinizi Hafifletmenin Yolları Valizinizi Hafifletmenin Yolları Reviewed by Editor on Pazar, Ocak 26, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.