Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz!

Onca cilt bakım ürünü varken sizin cilt tipinize uygun olanını seçmek elbette zor olmalı.

En iyisi şu tavsiyelere kulak verin ve sizin için en uygun olanını buna göre belirleyin.

Yüzünüz için bakım ürünü alırken cilt tipinizi belirleyin. Örneğin cilt tipiniz kuru ise, kuru cilt tipi için olan ürünler alın ya da yoğun nemlendirici özelliği olanı tercih edin.Deneme yanılma yoluyla doğruyu bulursunuz nasıl olsa, dert etmeyin! Üstelik ürün cilt tipinize uygun olsa bile cildinizi tahriş edebilir. Hatta cildinize en uygun ürünü bulabilmek için birkaç tane denemeniz gerekebilir.


Vitamini meselesini asla yabana atmayın...

Birçok cilt bakım ürünü A ve E gibi vitaminler içerir. Elbette vitaminleri ağız yoluyla almak cilt ve saçlar için daha yararlıdır. Ancak bu demek değil ki, vitamin içeren cilt bakım ürünleri yararsızdır.

Cilt bakım ürününün, en fazla miktardan en az miktara kadar bir içerik listesi vardır. Bu listeye göz atarak ürünün içeriğinde neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Örneğin liste başında su varsa, üründe sudan çok miktarda başka bir madde yok demektir.

Eğer ürün etiketinde içerik listesi yoksa ya da "ve diğer maddeler" şeklinde bir ibare varsa o ürünü almayın. İçeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz herhangi bir ürün cildiniz için riskli olabilir.

Çılgınca iddialar..

Reklamlarda ve her yerde duyabilirsiniz bunları..Daha ince kalçalar ya da kusursuz bir cilt vaat eden ürünler..Ancak gerçek şu ki; ne kozmetik ne de cilt bakım ürünleri mucize yaratabilir! Altın kural şu : Gerçeğe en yakın olan doğrudur. İşte size gerçek olmayan birkaç iddia: Gözenek azaltıcılar ve tonikler..Tonik yüzünüzü su ile yıkadıktan sonra kullanabileceğiniz likit bir bakım ürünüdür.

Yüzünüzdeki fazla yağı alarak cildin daha ışıltılı görünmesini sağlar. Ancak bazen tonik ya da arındırıcıların yüzdeki gözenekleri küçülttüğü yolundaki iddialara tanık olursunuz. Oysa ki hiçbir şey bu gözenekleri küçültemez. Gözeneklerin boyutu genetik olarak belirlenmiştir; anne ya da babanızın yüzündeki gözenekler büyük ise ihtimaller dahilinde sizin de yüzünüzdeki gözenekler büyük olacak demektir. Bu arada size bir tavsiye: Eğer tonik kullanmak istiyor ancak bunun için çok para harcamak istemiyorsanız fındık yağı kullanabilirsiniz. Eczanelerde ya da aktarlarda kolayca bulabilirsiniz.

Selülit kremleri:

Hiçbir kremin ya da losyonun selülit kreminin etkisine sahip olmadığı iddia edilir. Yine de düzenli egzersiz ve sağlıklı bir diyet selülitle savaşta en etkili yöntemdir. Bazı selülit kremleri astım ilacı aminophylline içermektedir. Eğer siz bu maddeyi içeren astım ilacı kullanıyorsanız, aminophylline içeren bir selülit kremi kullanmak riskli olabilir. Bu madde bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Her zaman içerik etiketlerini dikkatle incelemekte fayda var.

Cilt bakımı terimleri ve anlamları:

Kozmetik ürünleri ve cilt bakım ürünleri alırken kafanız karışabilir.Üstelik " dermatolojik testten geçmiştir" vs. gibi ifadelerle süslü ambalajları varken..Aslında ne anlatmak istiyorlar? Bu ifadelerin anlamları üretici firmaya göre farklılık gösterir aslında. Bu ifadeleri taşıyan ürünlerden uzak durun demek istemiyoruz kesinlikle. Bazı büyük firmalar ürünlerinin güvenilirliğinden emin olmak istedikleri için bu testleri yaptırarak etiketlerine de bu test sonuçlarını yazarlar. İşte size en yaygın olarak kullanılan birkaç terim ve ne anlama geldiğine dair minik bir rehber:

Dermatolojik testten geçirilmiştir...

Bu ibare ürünün dermatolojik olarak test edilmiş olduğunu anlatır. Ancak sonuç iyi ya da kötü mü bilemezsiniz. Ancak büyük bazı firmaların bu konuda son derece titiz davrandığını hatırlatmakta fayda var.

Hassas ciltler için...

Bu ibareyi taşıyan ürünler cildi tahriş etmez, bu ürünü kullandıktan sonra cildinizde kızarıklıklar ya da kaşıntı olmaz.

Hypo alerjik...

Hassas cildi olanlar ve çeşitli maddelere reaksiyon gösteren cilt tipi için önerilir. Bu tip ürünlerin içerdiği maddeler reaksiyona en az neden olabilecek türdedir. Ancak bazı cilt tiplerine yine de uygun olmayabilir.

Kokusuz ürünler...

Bu tip ürünler esans içermez. Esanslar cildin en çok reaksiyon gösterebileceği içeriklerdir. Eğer kokulu ürünlere cildiniz hemen tepki veriyorsa kokusuz ürünleri tercih etmelisiniz..

Kımıldayın biraz! Düzenli egzersiz yapın, kayak, basketbol,futbol, arkadaşlarla oynanan oyunlar..emin olun size kendinizi daha iyi hissettirecektir.
Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz! Cilt bakım ürünlerini nasıl seçmelisiniz! Reviewed by Editor on Pazar, Ocak 26, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.