Daday

Kış aylarında karlar içinde, doğayla baş başa kalmak için iyi bir seçenek

Geniş ormanları, kanyonları ile zengin bir coğrafi yapıya sahip olan Kastamonu'nun ilçelerinden Daday... Çömlekçiler köyünde bulunan at çiftliği, sade ve doğal bir ortam içinde tatil yapmak isteyenler için iyi bir alternatif. Çevresinde; orman, gölet, Karadeniz yapısı ağaç evlerle süslü küçük küçük köyler, atlar, inekler, koyunlar ve tavuklar...

Çiftlik yaşamının kış yüzünü yaşamayı ve serüvenli bir tatil düşleyenleri mutlu edecek bir seçenek Daday At Çiftliği. Belki yılın bu karlı zamanında, mavi boncuklu atları dörtnala koşturmanız mümkün olmayacak ama, onları manejde sevmek ve okşamak güzel. Traktörün arkasına takılarak karla kaplı yolları açmak iiçin kullanılan ağaçtan greydere kızak gibi kurulup, çocuksu kahkahalar atmak; geceleri yakılan ateşin çevresinde gökyüzünde yıldızları aramak için Daday iyi bir fırsat. Sabahları, pastörize edilmemiş sütle yapılan kahvaltılar bile insanın yanaklarından kan damlatmaya yetiyor burada. Çiftlik, daha çok bahar ve yaz aylarında konuk kabul ediyor.

Nasıl gidilir?
İstanbul yönünden gelenler, TEM'de, Gerede'de ayrılıp, Karabük ve Safranbolu'yu geçerek Kastamonu'ya ulaşabilir. Ankara yönünden gelecek olanlar ise Çankırı, Ilgaz yolunu izleyebilir. Daday, Kastamonu'nun 30 km kuzeybatısında. Çömlekçiler ise Daday'ın 8 km güneybatısına düşüyor.
Daday Daday Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 30, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.