Köpeğiniz ile Bisiklet Gezisi

 Kimilerimiz boş zamanlarda açık havada bisiklete binmekten büyük zevk duyarlar. Köpekleriyle sadece açık hava yürüyüşleri yapmak istemeyenler için bisiklete binmek çok zevkli ve onlara gereksinim duydukları hareketi sağlayacak bir uğraş olabilir. Bununla birlikte, bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.


Hareketi sağlayan eklemlerini aşırı yüklememe açısından köpeğinizi en erken bir yaşından  sonra daha da iyisi iki yaşını tamamladıktan sonra böyle bir gezintiye çıkarmanız önerilir. Sevimli dostunuzun böyle bir aktiviteye fiziksel açıdan uygun olup olmadığını anlamak için yapılması en uygun olan şey onu bu konuda veterinerinizin kontrolünden geçirmek olacaktır. Çünkü genç ya da fiziksel açıdan böyle bir aktiviteye uygun olmayan köpekler için bu uğraştan kaçınılmalıdır. Yine de çok küçük köpeklerinizi bisikletin arka ya da ön sepetinde gezdirebilirsiniz .

Büyük köpeklerde bisikletin sepetinde gezdirmek gibi bir şansınız olmasa da , özellikle koşmaktan ve hareketten hoşlanan köpekler siz bisikletinizle sürüş halindeyken yanıbaşınızda koşmaktan çok mutlu olurlar. Köpeğinizi mutlaka sağ tarafta koşmaya alıştırınız. Bu sadece onu yolda seyreden araçlardan korumak için değil aynı zaman da ani bir hareketle sizi yola doğru çekmesini engellemek için alınmış bir önlemdir.   

Eğer uzun mesafeler katetmek niyetinde iseniz sevimli dostunu buna yavaş yavaş alıştırmalı ve sürekli olarak bu konuda antreman yapmasını sağlamalıdır. Burada önemli olan sürüş hızının köpeğinizin temposuna uymasıdır tam tersi değil. Bu onun bacak eklemlerini zedeleyebilir ve özellikle yazın sıcak havadaki sürüşlerde kan dolaşımına kötü etki yapabilir.

En iyisi başlangıç olarak trafiğin olmadığı yerlerde dolaşmak ve stressiz bir ortamda onun bu tür bir aktiviteye ne kadar uygun olup olmadığını test etmektir. Bunun için orta uzunlukta bir kayış kullanılmalı ve bir ucu elinizde tutuulmalı ya da elastik bir yay aracılığı ile bisikletinize sabitlenmelidir. Veya gerektiğinde biraz esneyebilen bir kayış da köpeğinizin koşu sırasında oluşturabileceği ani ve aşırı kuvvet gerilimlerini absorbe edip dengeleyebilecektir.

Hiçbir durumda kayış bisikletin dümenine bağlanmamalıdır. Aynı şekilde otomatik kayışlar da uygun değildir ve köpeğiniz ile bisiklet arasında bir kazaya yol açabilirler.
Köpeğiniz ile Bisiklet Gezisi Köpeğiniz ile Bisiklet Gezisi Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 30, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.