Karnesi zayıf olan öğrenciye nasıl davranılmalı?

Öğrenciler bu cuma karne alacaklar. Zayıf not getiren de takdir belgesi alan da olacak. Yeni eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona ererken velileri ve öğrencileri karne heyecanı sardı. Uzmanlara göre, cezalandırmak çözüm değil. Ödüllendirmede de ölçülü olmak şarttır.

Karnesi zayıf olan öğrenciye nasıl davranılmalı?


Bir ödüllendirme yapılabilir. Çocuğa aferin demek, seninle gurur duyuyorum demek çok önemlidir. Ama bunu abartmamakta fayda olabilir. Bir cezalandırma yöntemini uzmanlar kesinlikle tavsiye etmiyorlar. Bunu bir karne sendromuna çevirmek, tatil boyunca çocuğun cezalandırılması, sürekli ders çalıştırılması gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. Bunun kötü bir seçenek olduğunu belirten uzmanlar bu tür cezalandırmaların kesinlikle tercih edilmesinden yana değiller.

Ailece bir planlama yapılabilir. Nerelerde eksikler var, hangi derslerde çocuğun desteğe ihtiyacı var, bunlar oturulup planlanabilir. Öğrencilerin ikinci döneme dinlenmiş bir şekilde gelmeleri gerekir.
Karnesi zayıf olan öğrenciye nasıl davranılmalı? Karnesi zayıf olan öğrenciye nasıl davranılmalı? Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 23, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.