Klima alırken dikkat edilecek hususlar

Klima alırken dikkat edilecek hususlar adlı yazımızda klima alırken nelere dikkat etmeliyiz? Klima alırken neler dikkate alınmalı? Klima alırken dikkat edilecekler konularına detaylı bir şekilde değineceğiz.

- Klima alırken alacağınız mekana uygun ve A++ enerji sınıfına üye olan klima tercih etmelisiniz.
- Bütçenize göre bir klima almalısınız.
- Klimanın kalitesine ve markasına aşırı derecede dikkat etmelisiniz.
- Alacağınız klimanın özelliklerini diğer ürünlerle kıyaslayarak satın almalısınız.
- Aldığınız klimanın garanti süresi, garanti kapsamı ve servis ağına aşırı derecede dikkat etmeli ve bu şartlarda en yararlı olan ürünü seçmelisiniz.

Klima alırken bilinmesi gereken terimler

- Nemli hava
- Mutlak nem
- Bağıl nem
- Çiy noktası
- Kritik basınç
- BTU

Nemli Hava: Soluğumuz hava oksijen ve azottan oluşmaz. Havanın içerisinde bunun yanı sıra bir çok madde bulunduğu gibi suda bulunmaktadır. Su parçacıkları hissedilen sıcaklığı artırır. Eğer havanın içerisinde ne kadar çok su buharı varsa hava çekilmez bir hal alacaktır. Nemli hava- nemli ortamlarda klima kullanmak insanların daha rahat nefes almasını ve hareket etmesini sağlamaktadır.

Mutlak nem: 1 m3 nemli havanın içerdiği su buharı miktarının kuru hava miktarına oranına mutlak nem denir.


Bağıl nem: Havamızda bulunan mevcut nemin aynı sıcaklıkta doymuş havada bulunan neme olan oranıdır.

Çiy noktası: Havanın içerisinde yer alan su buharı belli bir sıcaklık altında sıvılaşmaya başlamaktadır. İşte bu noktaya çiy noktası denmektedir. Çiy olayını yazın sabahın erken saatlerinde yüksek yerlerde, şehirlerdeki çimlerin üzerinde görebilirsiniz. Bunun sebebi güneş doğmadan önceki anda hava gerçekten soğuk olmakta ve gaz halde bulunan su buharı bu sıcaklıkta sıvılaşmaktadır.

Kritik basınç: Klima içerisinde yer alan Kompresörün çalışması için gerekli olan basınçtır.

BTU:  British termal unit’in kısaltılmış halidir. Klimaların soğutma değerini ifade etmektedir. Alınacak ortama göre BTU değerleri ile hesaplanmakta ve uygun olan klima seçilmelidir.

Klima alırken dikkat edilecek hususlar Klima alırken dikkat edilecek hususlar Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 16, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.