Klima nedir?

Ortamdaki nemi ve sıcaklığı çekerek ortama taze hava üfleyen sistemlere klima denmektedir. Klimalar kendi içlerinde dallarında ayrılabildiği gibi fiyatlarına ve dış görünüşlerine göre de birbirlerinden ayrılmaktadırlar.  İnsanın rahat edeceği hava dediğimiz olay tamamen nem olayı ile alakalıdır kimi yerler aynı sıcaklık değerlerinde olsalar da hissedilen sıcaklık fazla olunca neredeyse yaşanmayacak bir hal alır. Ülkemizde genelde su kenarları ve deniz kenarları aşırı derecede nemlidir. Bu sebeple yazın Erzurum’un 35 derece olması ile Antalya’nı 35 derece olması insanlar arasında aşırı sıcaklık farkı olarak algılanır. Bunun sebebi tamamen nemdir. Nem insanları bunaltır ve olan sıcaklığı çok daha fazla hissetmelerini sağlar.

Klimaların çalışma prensibi nedir? 

İçerisinde bulunan sıvı akışkan belirli bir basınç altına alınarak etkisi çoğaltılır daha sonra bu akışkan haldeki sıvı ayarlanılan sıcaklığa göre soğutulur yada ısıtılır buharlaşan sıvı klimanın yaprakları arasından ortama üflenir. 

Aslında son dönemlerde ortaya çıkan sulu vantilatör dediğimiz olaylar klimaişlevini görmektedir. Bunu yeni bir şey gibi ortaya koymak müşteriyi kandırmaktır. Ülkemizde klimaüzerine çalışan binlerce firma, on binlerce usta ve işçi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra gerçek hayatın yanı sıra sanal hayatta da klima üzerine bilgiler veren bizim gibi pek çok site bulunmaktadır. Sitemizde klima üzerine yazılan tüm yazılar özenle araştırılarak yazılmaktadır. Bu sebeple aklınıza takılan soruları yorum kısımlarından veyahut da iletişim bölümü ile bizlerle iletişime geçerek sorabilirsiniz. Bizlerde elimizden geldiğince sizleri daha iyi yönlendirmek için doğru bilgiler vereceğiz. Ülkemizde klima genellikle lüks bir mekanizma lüks bir alet olarak görülmektedir. Oysaki hem sağlık hem de rahatlık ve ferahlık açısından klima neredeyse insanoğlunun hayatını kolaylaştıran ve onun rahat etmesini sağlayan en büyük araçlardandır.
Klima nedir? Klima nedir? Reviewed by Editor on Salı, Ocak 14, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.