Yeni AMD Çipleri

AMD şirketi sunucu çözümleri için 64 bitlik çipler sunarak ARM işlemci üreticileri arasına katıldı. Bu konuda şirket basın açıklaması yaptı.



Şu anda AMD Opteron A serisine dahil olan ve 28 nano metrelik teknolojik süreç ile üretilen deneme çipi yapmıştır. Open Computer Project standardını destekleyen ve sunucu çözümlerinde aynı anda x86 ve ARM işlemcilerini kullanıma imkan veren çip dört veya sekiz çekirdekli ARM Cortex - A57 işlemcisi ile iki seçenekte yapılacak. Ayrıca, AMD tertibatçılar için deneme sistem levhası ve yazılım paketinin dahil olduğu platform da üretmiştir.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, ARM çipleri az enerji tüketerek sunucuların yüksek verimliliğini sağlayacak, bu da onları bilgi işleme merkezlerinin oluşturulması için uygun yapacak.

2013 yılının sonuçlarına göre AMD'nin net kayıpları 83 milyon dolar oldu. Oysa geçen yılın sonunda şirketin mali göstergeleri düzelmeye başlamıştı. 2013 yılının dördüncü çeyreğinde AMD piyasaya kişisel bilgisayarlar için yeni çiplerin çıkarılması ile 45 milyon dolar tutarında net gelir elde etti.
Yeni AMD Çipleri Yeni AMD Çipleri Reviewed by Editor on Cuma, Ocak 31, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.