Ellen Page Kimdir?

Ellen Page (tam adı Ellen Philpotts-Page) 21 Şubat 1987 Kanada doğumlu oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. Juno filminde canlandırdığı karakterden dolayı Altın küre ve Oscar ödüllerine layık görülmüştür. Rol aldığı Inception filmi de kariyerinin en önemli filmlerinden biri olmuştur. Inception 2011 yılında çeşitli dallarda Oscar'a aday gösterilmiş ve 4 dalda Oscar ödülü almıştı.

Ellen Page kimdir


Ellen Page'in oyunculuk kariyeri erken yaşta başlanmıştır. Güzel oyuncu Neptün tiyatro okulunu bitirmiştir. Henüz 10 yaşındayken rol aldığı Pit Pony televizyon filmi sonradan dizi gibi yayınlanmaya başlar.  Bir süre sonra Kanada televizyonunda yayın yapan oyuncu sinemadaki ilk ödülünü "Ghost Cat" filmindeki rolü ile alır. "Homeless to Harvard" ve "Going for Broke" ( 2003 ) filmlerinden sonra 16 yaşındaki Page ilk kez "Yüz yüze" (2004) adlı Avrupa filminde rol alıyor. 2005 yılında Halifax'dakı  Shambhala okulunu bitiren Ellen Page "Wilby Wonderful"(2004) filminden sonra "Hard Candy" (2005) filminde başrol oynuyor.

Ellen Page


2006 yılında ise katılımı ile birkaç film daha yapılıyor. "Mouth to Mouth", "X-Men: The Last Stand" ve "An American Crime" filmlerinden sonra oynadığı "The Tracey Fragments" (2007) filminde oynadıktan sonra, aynı yıl yapılan "Juno" filmi ona daha büyük şöhret getiriyor. Bu film ile Ellen Page Oscar ve Altın Küre ödüllerinin adayı şerefine layık görülüyor. 24 yaşındaki oyuncu 20'den fazla filmde rol oynamıştır. En dikkat çekici rolü "X-Men: The Last Stand" filminin üçüncü bölümünde canlandırdığı Kitty Pryde / Shadowcat karakteri kabul edilmektedir.
Ellen Page Kimdir? Ellen Page Kimdir? Reviewed by Editor on Pazar, Şubat 16, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.