En egzotik adalar

PANAREA İTALYA

Sicilya'nın kuzeyindeki Stromboli'deki adaların belki de en güzeli eşsiz Panarea. Burası aslında ultra şık ve fancy İtalyan sosyetesinin oldukça yakından tanıdığı bir adres. Helenistik döneme ait kalıntılarıyla Panarea tarihi açıdan da önemli bir yer. Hatırlatmakta fayda var, bölgedeki yerli halk oldukça sıcakkanlı.

Çevredeki diğer küçük adalar ise bakir denizleriyle scuba-diving için ideal. Ancak köpekbalıklarına dikkat. İnsanların Panarea'ya gelme sebepleri bunlarla sınırlı değil. Geceleri Stromboli'nin aktif yanardağını izlemek için bile buraya gelmeye değer.

Nasıl gidilir?
Panarea İtalya
Türk Hava Yolları ile Londra'ya ulaşılabilir. British Airways, Buradaki Gatwick Havaalanı'ndan Sicilya'daki Catania'ya kişi başı 100 Euro'ya uçuşlar düzenliyor. Ustica Havayolları ise Sicilya'daki Milazzo'dan Panarea'ya tekne turları düzenliyor. Konaklama için Quartara Butik Oteli'ni tercih edebilirsiniz.

GUANA, BRITISH VIRGIN ISLAND

Guana Adası'na bir kez gitmiş olanlara bu adanın ne gibi bir farkı olduğunu sorduğunuzda alacağınız yanıt bellidir; dünya üzerindeki doğal yaşama ek olarak kokteyl saati bulunan tek adanın burası olduğunu iddia ederler. Bitki örtüsüyle gerçekten çok etkileyici bir yer. Bu adada aslında nesli tükenmiş birçok türe de rastlamak mümkün. Ancak Guana Adası?nı özel kılan asıl husus burayı kiralıyor olabilmeniz. Hem de adanın 344 hektarlık tamamını. Tabi unutmadan bu alanı kiralarken size ait yedi kumsal iki de dağınız oluyor. Konaklama imkanı da oldukça hoş. Adada dekorasyonuyla dikkat çeken üç tane villa mevcut. İç dekorasyonları zarifçe tasarlanmış. Her villanın yanı başında kendi havuzu bulunuyor. Yemek servisi ise Club House'da yapılıyor. Eğer hamakta uzanıp güneşin keyfini çıkarmaktan hoşlanıyor, etrafı izlemek istiyorsanız, bu ada tam da size göre.

Nasıl gidilir?
Türk Hava Yolları ile Londra'ya ulaşılabilir. British Airways  Antigua'ya uçuşlar düzenleniyor. American Airways Tortola Beef Adası'na uçuşlar düzenliyor. Buradan da Guana'ya giden özel teknelerden biriyle adaya ulaşabilirsiniz.


LES SAINTES, KARAYİPLER

Koy parlak mavi tonlarında... Balıkçı kasabaları ise öğle yemeğine kadar durağan ve sakin görünüyor. Kumsal ağaçlardan dökülmüş hindistancevizleriyle dolup taşıyor ancak bunları toplamaya kimse zahmet etmiyor. Guadeloupe'nin 24 kilometre güneybatısında, yedi adet Fransız adasından oluşan Les Saintes?deyiz. Adanın 3.000 yerlisi aslında Fransız kökenli. Bazen sanki bu gizli cennetlerinden kimsenin haberdar olmasını istemiyorlarmış gibi oldukça mesafeli ve soğuk olabiliyorlar. Ada Karayipler'deki en ılıman iklime sahip yerlerden biri.

Ayrıca deniz hayal edebileceğinizden çok daha temiz ve berrak.

Nasıl gidilir?
Air France Guadeloupe'ye Paris üzerinden uçuşlar düzenliyor. L'Express desiles Point-a-Pitre'den Les Saintes'e katamaran seferleri düzenliyor.
En egzotik adalar En egzotik adalar Reviewed by Editor on Salı, Şubat 11, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.