Lüks kentler

NEW YORK

Nerede yenir?
New York'taki trend, futbol sahası genişliğindeki restoranlardan posta pulu küçüklüğündeki yemek salonlarına kadar oldukça çeşitlilik gösteriyor. Harold
Dieterle's Perilla çok özel bir mekan. Baharatlı ördek eti köftesini, mantarlı ravyoliyi deneyebilirsiniz.

New York
Burası 'casual' ve modern eklektik bir kalabalığa hitap ediyor.


Nerede eğlenilir?
Eğer yeni bir mekan hem salaş ve hem de eski bir görünüm için milyonlarca dolar harcarsa, insanlar içeride yapılanları görmek için her şeyi yapacaklardır. İçeri girmek oldukça zor, ancak akşam yemeği için rezervasyon yaptırabilir ve gecenin devamını getirebilirsiniz.


Nerede kalınır?
60 Thompson lüks oteller içerisinde en popüler olanı. Soho'nun merkezinde yer alan otel New York rüyanızı ayaklarınıza getiren mükemmel lokasyonuyla ideal bir konaklama adresi. Midtown'da kalmak isterseniz, 6 Columbus'u deneyin. 1960'lardan esinlenen tarzıyla dikkat çeken mekanın her odası ünlü fotoğrafçı Guy Bourdin'in eserleri ve iPod dinleme sistemleriyle donatılmış.


Nereden alışveriş yapılır?
575 Broadway'deki ünlü Prada mağazası yalnızca mimarisi için bile ziyaret edilmeye ve görülmeye değer bir yer. Hayranlık uyandıran mekan, verdiği hizmetle de dikkat çekiyor. SoHo'da bulunmasından ötürü mağaza lüks ve gündelik esintilerin ilginç bir karışımı.

79 Green Caddesi'nde yer alan iç çamaşırı mağazası Kiki de Montparnasse her tür giyim ve iç giyim ürünleriyle adeta ünlü biri gibi görünmenizi ve hissetmenizi sağlayacak bir yer.

Sıradışı bir şeyler için...
Lüks denildiğinde tüm bir günü SPA merkezinde geçirmeden olmaz. İşte Cornelia Day Resort size bu imkanı sunuyor. Teras katındaki SPA merkeziyle mekanda hayal edebileceğiniz her şey mevcut. Bir restoran ve bar, masaj havuzu, ve daha birçok şey.



PARİS


Nerede yenir?
Chez Jeannette geleneksel bir brasserie. Mekanın muazzam iç dekorasyonu 1930 ile 1960'lar arasında bir zaman diliminde donmuş adeta.
Paris

Burada yalnızca Parisli bir kalabalığa rastlarsınız.


Nerede eğlenilir?
Chez Louisette'de haftasonları Gypsy jaz grubu masalar arasında dolaşıp şarkılar söyleyerek yemeğinize eşlik ediyor. New Morning Jazz Club ise canlı müzik sevenler için oldukça 'cool' bir yer. Klasik ve casual bir Paris caz kulübü olan mekan aralarında çok ünlü isimlerin yer aldığı bir kitleyi ağırlıyor.


Nerede kalınır?
L'Hotel tam anlamıyla tarihe tanıklık ediyor. Burası Oscar Wilde'ın son günlerini geçirdiği otel. Ayrıca Elizabeth Taylor ve Richard Burton gibi daha birçok ünlü ismi ağırlamış. Mekan bugün hala birçok ünlü tarafından tercih ediliyor.


Nereden alışveriş yapılır?
Aradığınız şey kaliteli antikalarsa, Kliwatch'a mutlaka uğrayın. Zaman zaman 1950 ve 70'lerin yüksek platformlu ayakkabıları, kemerleri, retro spor giysilerini burada bulmak mümkün.

Sıradışı bir şeyler için...
Güzel bir akşam yemeği için Le Grand Vefour'a gidin. 18. yüzyıl sonlarından günümüze kalan mekana birçok ünlü isim uğruyor. Burası Paris'in en eski restoranlarından biri. Yıllar içerisinde Jean Paul Sartre ve Victor Hugo'ya evsahipliği yapmış. Restoranın üç Michelin yıldızı bulunuyor.
Lüks kentler Lüks kentler Reviewed by Editor on Salı, Şubat 11, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.