Kopenhag Hakkında Bilgiler

Danimarka'nın başşehri olan Kopenhag aynı zamanda bu memleketin en kalabalık şehridir. 678.873 kişi yaşar. Danimarka Kraliçesi 2. Margaret 1972 senesinde tahta geçmiştir. 1000 seneden beri devam eden Gorm Te Old sülalesinden gelir.

1894 senesinden beri demokrasi ile idare edilir. Greenland ve Faroe Adaları'da Danimarka Krallığına bağlıdırlar. Seçmen yaşı 18 dir. Danimarka NATO ve Avrupa Birliği'nin üyesidir. Danimarkaca öğrenmesi ve telaffuzu çok zor lisandır, alfabesinin kendine mahsus harfleri vardır.



Danimarka mutfağı: 

Amalie, Det Lille Apotek, Brasilko, Frederik, Flyvefisken, Lindevang. Enfes balık lokantaları: Den Gyldne Fortun, Havfruen, Langouste, Nyhavn 37 ve Krogs Fiskerestaurant. Bunların dışında Fransız, İtalyan, Çin, Thai, Yunan, Hint, Pakistan, Endonezya ilh lokantaları da var. Altı tane de Türk lokantası var. İkisinin adı Ankara, ikisinin adı Merhaba, bir Alanya bir de Broadway. Danimarka'da pasta, börek tarzı yiyecekler, denizden çıkan her şey çok lezzetlidir. Danimarka birası ve Aquavit -hayat suyu- denenmesi icap eden içkilerdir.

Şehirde ayrıca bir çok Cafe, bira bahçesi, bar, gece kulübü, diskotek var. Bir kaç enteresan isim: Velvet Club, Venus Bar, Wetdreams, Xanadu ve La Dolce Vita. Kulüpler sabah 5'e kadar açıktır.

kopenhag


Kopenhag'ın sembolü, yazar H. C. Andersen'in hikayesine atfen , denizin üstündeki Deniz Kızı heykelidir. Şehrin diğer sembolü de şahane Tivoli Bahçeleridir. Luna park eğlenceleri, lokantalar ve daha bir sürü gösterinin yer aldığı bu dev parkın mutlaka ziyaret edilmesi lazımdır. Kopenhag'da Oksnehallen denilen trafiğe tamamı ile kapalı güel bir sokak alış veriş için ideal bir yerdir. Füme balık, porsolen, kristal eşya, çatal bıçak, havyar, bira ve Aquavit hediye olarak makbule geçecek şeylerdir.
Kopenhag Hakkında Bilgiler Kopenhag Hakkında Bilgiler Reviewed by Editor on Salı, Şubat 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.