Dilara Kazımova Kimdir?

Dilara Kazımova Azerbaycan'ı Kopenhag'da yapılacak Eurovision 2014 şarkı yarışmasında temsil edecek olan şarkıcıdır.

2 Mart tarihinde Azeri İTV televizyon kanalında Azerbaycan'ın Eurovision 2014 şarkı yarışmasındaki temsilcisinin adı açıklandı. Bu şarkıcı 2014'te aynı zamanda Azerbaycan'ın Eurovision için milli seçim turu olan Büyük Sahne televizyon yarışmasını kazanan Dilara Kazimova olmaktadır.



Dilara Kazımova 6 Mayıs 2014 tarihinde Kopenhag'ın B&W Hallerne arenasında Eurovision şarkı yarışmasının ilk yarı finalinde sahneye çıkacak. Dilara'nın Azerbaycan'ı hangi şarkı ile temsil edeceği henüz belli olmadı. Güzel şarkıcının katılacağı şarkının adı 15 Mart 2014 gibi açıklanacak.

Dilara Kazımova solo müzik kariyeri olan, bunun yanı sıra, müzik gruplarının içinde de büyük tecrübeye sahip olan genç şarkıcıdır. Bu zamana kadar iki defa Azerbaycan'ın Eurovision için milli elemelerinde yer almıştır.

Azerbaycan'ın Eurovision'da ilk yılı olan 2008 yılında bünyesinde Dilara Kazımova'nın da olduğu Unformal grubu yerli finalde ikinci olmuştu. 2010 yılında Dilara Milk & Kisses müzik grubunun bünyesinde Eurovision'a çıkmaya çok yaklaşmıştı. Aynı yıl Milk & Kisses grubu Azerbaycan'ı Letonya'da, Jūrmala'da geçirilen Yeni Dalga televizyon yarışmasında temsil etmişti.

Bu yıl Büyük Sahne projesine katılımla birlikte, Dilara Kazımova ayrıca uluslararası Ses (The Voice) yarışmasının Ukrayna versiyonunun birkaç aşamasının elemelerini geçmiştir.

Azerbaycan'ın Eurovision 2014 temsilcisinin kim olacağını Azerbaycan'lı ve yabancı uzmanlar, müzik ve şov dünyasının ve televizyonun profesyonellerinden oluşan jüri belirlemiştir.
Dilara Kazımova Kimdir? Dilara Kazımova Kimdir? Reviewed by Editor on Pazartesi, Mart 03, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.