23 Nisan Sözleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı olan çocuklara armağan edilmiş, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır. TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920, Türk Milleti için çok önemli bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk, böylesine önemli bir günü, büyük önem verdiği çocuklara armağan etmiştir. Ayrıca Atatürk, çocukların önemini anlatan 23 Nisan sözleri ile de geleceğe yönelik mesajlar vermiştir.

23 Nisan Sözleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenen bazı 23 Nisan sözleri şöyledir:
- 23 Nisan, karanlıktan aydınlığa kavuştuğumuz gündür.
- Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.
- Çocuk yurdun temelidir.
23 Nisan'ın öneminin farkında olan ve Atatürk'ü örnek alan Türk Milleti, aynı doğrultuda 23 Nisan sözleri söylemiş; her söz kişilere göre değişiklik göstermiş ancak verilen mesaj her zaman çocukların önemi ve 23 Nisan'ın ne kadar büyük bir bayram olduğu olmuştur.

23 Nisan sözleri ve mesajları
Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.
Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar
Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. (Mustafa Kemal Atatürk)
Türk çocuğu Atatürk’ün armağanı olan bu bayramı doyasıya yaşamalıdır.
Yurdumuzun temeli çocuklarımızdır.
Çocuklar bizim geleceğimizdir.
Kendi kendimize egemen olmayı öğreten yönetim en iyi yönetimdir. (Goethe)
Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.
Türkler yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı, yaşam gereği saymış bir kavmin yiğit çocuklarıdır.  (Mustafa Kemal Atatürk)
Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.
Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.
Çocuklar sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.
Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.
Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutlar, gözlerinden öperim.
23 Nisan Sözleri 23 Nisan Sözleri Reviewed by Editor on Salı, Nisan 08, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.