Karın ağrısı nasıl geçer?

Karın ağrısı yaşamımız boyunca sıklıkla karşılaştığımız bir ağrı türüdür. Genellikle anlık etkenler nedeni ile ortaya çıksa da; bazen bir hastalığın belirtisi de olabilir. Çok şiddetli olan ve uzun süre geçmeyen karın ağrılarında mutlaka bir doktora görünülmelidir. Şiddeti az olan ağrılar için ise, karın ağrısı nasıl geçer sorusu sorularak pratik yöntemler  denenebilir.

Karın ağrısı nasıl geçer?

Karın ağrısı nasıl geçer diye düşünen bir kişi, ilk olarak bitkilerin doğal gücüne başvurmalıdır. Tabi bunu yaparken, bitkisel tedavilerin akılcı olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Eğer ağrının gaza bağlı bir ağrı olduğu düşünülüyorsa, gaz çıkararak ağrının kesilmesine çalışılmalıdır. Karın ağrısı yaşayan bir kişi, özellikle karnını ve ayaklarını sıcak tutmalıdır. Gazlı içeceklerden uzak dururken; karın bölgesine hafif hareketler ile yapılan masaj da oldukça etkili olabilir. Üşütmeye bağlı ağrı çeken ve karın ağrısı nasıl geçer diyerek çare arayanlar için en kolay ve etkili çözümlerden birisi de kuşburnu çayı içmektir. Kuşburnu tercihi mutlaka bitkisel olmalı, toz şeklinde satılan kuşburnu ürünleri kesinlikle tercih edilmemelidir.

Soğuk havalarda, havanın derecesine bağlı olarak kasılan kaslar da karın ağrısına neden olabilir. Böyle bir durum var ise, soğukta daha fazla zaman geçirmeden sıcak bir ortama geçmek ağrınıza iyi gelecektir. Ancak unutulmamalıdır ki karın ağrısı çok şiddetli ise ve evde denenebilecek yöntemler ile geçmiyorsa, karın ağrısı nasıl geçer diyerek zaman kaybetmek yerine mutlaka bir doktor muayenesinden geçilmelidir.
Karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısı nasıl geçer? Reviewed by Editor on Çarşamba, Nisan 09, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.