Sonsuzluk işareti

Sonsuzluk işareti, oldukça fazla kullanılan ve genel olarak sonu olmayan anlamına gelen bir işarettir. Asıl çıkış noktası 18. ve 19. YY'da, felsefi düşüncelere dayanan sonsuzluk işareti, ilk olarak Antik Yunan ve Antik Hindistan'da kullanılmıştır. Tabi o dönemde, şu zamanda kullandığımız sonsuz işareti; yani yan yatmış bir 8 rakamı olarak kullanılmıyordu. O dönemlerde sonsuzluk bir felsefi fikir olarak ortaya atılmıştı.

Sonsuzluk işareti


Günümüzde hala varolan sonsuzluk işareti, diğer isimleri ile kelebek ya da sekiz eğrisi; ilk defa 1655 yılında, John Wallis tarafından kullanılmıştır. O zamandan bu ana kadar sıklıkla kullanılan sonsuzluk işareti, yalnızca matematik alanında kalmayarak zamanla fizik, mantık ve sanat gibi bir çok alanda da kendisini göstermiştir. Dahil olduğu alanlarda sağladığı hesaplama ve ifade kolaylığı nedeni ile de sık sık bu işarete başvurulmuştur.

sonsuzluk işareti yüzük

Sonsuzluk işaretinin hiç bir şekilde bilime dayanmayan ancak bilimsel anlamlarından daha da yaygın kullanılan bir anlamı daha vardır: Aşk! Aşıklar arasında da sıkça kullanılan sonsuzluk işareti, adı ile uyumlu bir şekilde sonsuz bir aşkı belirtmek için tercih edilir. Bir çok kolyeye, bilekliğe ve benzeri hediye edilebilen ürünün üzerinde sonsuzluk işaretini görebilmeniz; bu ürünler sayesinde sonsuz olduğunu düşündüğünüz hislerinizi karşınızdaki insana anlatabilmeniz mümkündür.
Sonsuzluk işareti Sonsuzluk işareti Reviewed by Editor on Çarşamba, Nisan 09, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.