Futbol neden bu kadar hayatımızdadır?

Biraz düşündüğümüzde futbol bazılarımız için belki de hayatımızdaki en büyük yeri taşımaktadır. Aslında, futbol bir çim sahada 22 kişilik  taraftarlar eşliğinde yapılan bir spordur. Mesela İngilizler futbolu bulmasaydı belki spor kelimesi bugün pek geçmeyecekti, en azından bizim ülkemizde çünkü diğer sporlarda bu tür heyecan yok.

futbol

Bizim ülkemiz adrenalini yüksek seviyede olan bir ülkedir ve bugüne kadar kazandığımız başarılar bile adrenalin ve yenme hırsı isteğimizin üstüne kurulmuştur. Örneğin Almanya'daki futbol üst düzey oynanıyor, ama taraftarlar maçları sinema izler gibi izlemektedir. Biraz düşündüğümüzde belki futbolda çok ulusal başarısı olan bir ülke değiliz, ama Galatasaray'ın aldığı Uefa kupasına bakacak olursak, Arsenal o zamanlar Avrupa'nın en büyük takımlarından biriydi, tabii ki Galatasaray'ın da iyi bir takım olduğunu söyleyebiliriz, ama bence o kupa o final %70 hırsla kazanıldı. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligindeki çeyrek finali de keza öyle, ama en önemlisi ise bu hırs nereden geliyor?

Kulüplerimizde yabancı oyuncularda var tabii ki büyük taraftarlarımızdan geliyor. Şöyle bir söz var ya taraftar 12. kişidir, bence bu deyim bizim için yanlış. Taraftarlarımız bizim için bir 11 kişi daha katıyor. Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'nun dediği gibi: Bana Galatasaray taraftarlarının Galatasaray için kattığı şeylerin sadece 10 da 3 ünü bir haftalığına verin.
Futbol neden bu kadar hayatımızdadır? Futbol neden bu kadar hayatımızdadır? Reviewed by Editor on Salı, Haziran 03, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.