Ramazan Menüsü 1. Gün - Doktor Ender Saraç
Doktor Ender Saraç'ın programında tavsiye ettiği Ramazan menüsü'nün 1. gün listesidir.
1. GÜN RAMAZAN MENÜSÜ
SAHUR:
1/4 boy Ramazan pidesi veya
2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
2 parmak kadar yağsız beyaz peynir veya
dil peyniri (yağsız tost hazırlanabilir)
1 adet haşlanmış yumurta
2-3 adet orta boy salatalık
SONRA:
1 adet kabuklarıyla yeşil elma veya
1 kase şekersiz vişneli komposto
1 fincan rezene çayı
İFTAR:
1 zeytin veya
1 hurma ile oruç açılacak.
Arkasından ballı limonlu ılık su
Sonra 1 kase mercimek çorbası
1 küçük parça Ramazan pidesi
10 DAKİKA SONRA
150 gram kadar derisiz beyaz etli, sebzeli tavuk sote
yanında zeytinyağlı semizotu veya kabak yemeği
yeşil salata
2 SAAT SONRA ARA ÖĞÜN
1 kase mürdüm eriğinden komposto
6 adet tuzsuz badem veya
3 adet tam ceviz içi
Aralarda bol su ve bitki çayı içmeyi unutmayınız.
1. GÜN RAMAZAN MENÜSÜ
SAHUR:
1/4 boy Ramazan pidesi veya
2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
2 parmak kadar yağsız beyaz peynir veya
dil peyniri (yağsız tost hazırlanabilir)
1 adet haşlanmış yumurta
2-3 adet orta boy salatalık
SONRA:
1 adet kabuklarıyla yeşil elma veya
1 kase şekersiz vişneli komposto
1 fincan rezene çayı
İFTAR:
1 zeytin veya
1 hurma ile oruç açılacak.
Arkasından ballı limonlu ılık su
Sonra 1 kase mercimek çorbası
1 küçük parça Ramazan pidesi
10 DAKİKA SONRA
150 gram kadar derisiz beyaz etli, sebzeli tavuk sote
yanında zeytinyağlı semizotu veya kabak yemeği
yeşil salata
2 SAAT SONRA ARA ÖĞÜN
1 kase mürdüm eriğinden komposto
6 adet tuzsuz badem veya
3 adet tam ceviz içi
Aralarda bol su ve bitki çayı içmeyi unutmayınız.
Ramazan Menüsü 1. Gün - Doktor Ender Saraç
Reviewed by Editor
on
Çarşamba, Haziran 25, 2014
Rating:
Hiç yorum yok: