Tam Karın Germe İşlemi

Tam karın germe operasyonu ile göbek deliğinin birkaç cm üst  kısmı ile kasık bölgesinin başlamış olduğu seviye arasında bulunan fazlalık deri ve yağların tamamı çıkartılır. Bu yağları ellerinizin arasında aldığınız zaman fazlalıklar yanlardan nereye  kadar yayılıyorsa, bu uzantının en uç kısımları da çıkartılıp derinin yan sınırları ortaya çıkarılır.

karın germe
Fazla kiloları olan kişilerde yan kenar belin arkasına gidebilir. Bu gibi durumlarda karında bulunan fazlalıklara bel civarını da dahil etmek  gerekir. Göbek deliğinin iç kısmı kesilip, göbek deliği, çıkartılacak deri ve yağ dokusundan alınır ve göbek deliği yerinde  bırakılıp fazla kısım olan yağ ve deri tabakası alınır.

Tam Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyatta genel anestezi uygulanır. Tam Karın Germe Ameliyatı ortalama  3-3,5 saat, karnın büyüklüğüne bakılarak bazen 4 saat kadar sürebilir.  Genellikle duruma göre 1-3 gün hastanede bakım yapılması gerekir.  Ameliyat sonrası 3-4 saat sonra yardım ile ayağa kalkıp yürümeye  başlanabilir, bir gün sonrasında yardım alınmadan yürüme gerçekleştirilebilir.

Ameliyat nedeniyle ağrı meydana gelebilir, bu ağrıdan korkmamak  gerekir. Doktorun vereceği ağrı kesiciler ile bu sorun ortadan  kalkabilir. Ameliyattan sonra 2-3 gün geçtikten sonra banyo yapılabilir. Kendi işinizi yapabilecek seviyeye birkaç gün sonra gelebilirsiniz. İlk dönemlerde ağır kaldırma, ıkınma ve öksürme gibi karın bölgesini zorlayacak hareketlerden uzak durmanız gerekir.

Kişini kendini iyi hissederse 7-10 günlük dinlenmeden sonra  ağır işlerde çalışmamak kaydı ile iş hayatına dönüş yapılabilir. 3-4  hafta sonra ise yavaş ve hafif sporlara başlanabilir.

Mini karın germe operasyonu tam karın germe ameliyatına oranla çok geniş bir  bölgeyi içermediğinden ameliyat süresi daha kısadır. Çoğunlukla  1-1,5 saat kadar sürmektedir. İyileşme süreci de daha hafifve kısadır. Operasyondan 3-4 gün sonra rahat bir şekilde iş yaşamına  dönülebilir. 15 gün içerisinde yaralar iyileşir, doktorun onayı ile denize girilebilir.
Tam Karın Germe İşlemi Tam Karın Germe İşlemi Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 06, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.