Yüz germe ameliyati hakkinda herşey

Ameliyata karar verilmesi nasıl oluyor?

    Yüz germe, kendine özgü bir ameliyattır. Hasta ilk başvurduğunda cerrah, cilt ve altındaki kemikle birlikte yüzü değerlendirir. Hastanın isteklerini tartışır. Öncelikle yüksek tansiyon, kanama problemleri ve keloide meyil gibi ameliyat öncesi ve sonrası sorun oluşturabilecek genel tıbbi durumunuzu kontrol eder. Eğer yüz gerdirme ameliyatı yaptırmak isteyen kişi sigara içiyorsa, aspirin gibi kullandığı ilaçlar varsa hekimine bildirmelidir. Ameliyata karar verildiğinde hekim hastaya ameliyatta uyguladığı teknik, anestezi, hastane ortamı ve ücret konusunda bilgi verecektir. Hasta da beklentilerini ayrıntılarıyla hekimine bildirmekte tereddüt etmemelidir.
yüz germe ameliyati

Ameliyat öncesinde nasıl bir hazırlık yapılıyor?

    Doktor ameliyat öncesinde hastalarına tavsiyede bulunur. Bunlar yiyecek, içeceklerle, ilaç kullanımı ve sigara içimi ile ilgilidir. Her şeyin yolunda gitmesi için bunlara uyulmalıdır. Sigara içiyorsa en az iki hafta öncesinde kesmesi gerekir, zira sigara kan dolaşımını bozar ve yara iyileşmesini geçiktirir. Saçlar kısa ise uzamasını beklemek gerekir. Çünkü uzun saçlar ameliyat sonrası erken dönemde kesi izlerini saklamaya yardım edecektir. Ameliyat sonrası hastayı eve götürecek, en az bir veya iki gün yardım edecek bir kişinin ayarlanması da ameliyat öncesinde yapılacak işlerdendir. Gerekirse hastanede hekim ve hemşire bakımında da kalabilir.



Yüz germe ameliyatlarının yapılacağı yer neresi olmalıdır?

    Yüz germe ameliyatı tam teşekküllü bir hastanede veya geliştirilmiş bir hekim ofisinde yapılmalıdır. Genel anestezi altında yapıldığından hastanın en az bir gün hastanede yatması gerekir. şeker hastalığı, yüksek tansiyonu gibi problemleri olan hastalar daha yakından takip edilmelidir.



Hangi tip anestezi kullanılır?

    Yüz germe ameliyatlarını bazı sakinleştiriciler desteğinde lokal anestezi ile yapan cerrah vardır. Ancak çoğu cerrah genel anesteziyi tercih eder. Bu tip anestezide hasta işlem boyunca uyumaktadır ve hiçbir şey duymamaktadır.



Ameliyat kaç saat sürüyor?

    Yüz germe ameliyatları, üç dört saat kadar sürmektedir. Ameliyat yapan her cerrahın kendi izlediği bir yol vardır. Bazıları aynı anda her iki tarafı yaparken, çoğunluğu bir tarafı bitirdikten sonra diğer tarafa geçer. Kesi yerlerinin bölgesi, cerraha ve hastanın yüz yapısına göre değişebilir. Kesi genellikle şakak bölgesinde saçlı deri içinde başlar açığa inerek kulak önünden geçer ve kulak memesini dolanarak kulak arkasından saçlı deriye uzanır. Boyun bölgesine işlemler yapılacaksa çene altında küçük bir kesi yapılır. Genellikle cerrah cildi alttaki yağ ve kas tabakasından ayırır. Gerektiğinde yağ fazlası alınabilir. Cerrah, kas ve zar dokularını sıkılaştırdıktan sonra deriyi çeker ve fazlasını keser. Kesi yerlerindeki tabakalar sırasıyla dikilir. Saçlı deride metal dikişler kullanılabilir. Ameliyat sonrası toplanabilecek kanı uzaklaştırmak için cerrah, deri altına küçücük bir lastik hortumu drenaj amacıyla koyabilir. şişmeyi önlemek için baş gevşek olarak sarılabilir.



Ameliyat sonrasında hasta ağrı duyuyor mu?

    Hasta genellikle rahattır. Eğer ağrı varsa, cerrahın vereceği ilaçlarla giderilebilir. Ciltteki uyuşukluklar normaldir. Ve birkaç ayda kendiliğinden geçer. Plastik cerrahlar yüzdeki şişliğin azalması için birkaç gün başın yüksekte tutulmasını önerirler. Eğer dren tüpü yerleştirilmişse, 1-2 gün içinde çıkarılır. Bandajlar 1-5 gün sonrasına kadar tutulabilir. İlk açıldığında yüz soluk bazı yerleri kızarık ve şiştir. Hastanın korkmaması ve birkaç haftada normale döneceğini unutmaması gerekir. Dikişlerin çoğu beş gün sonra alınır. Saçlı deridekiler birkaç gün daha yerinde bırakılabilir.



Normale dönüş nasıl oluyor?

    Ameliyattan 1-2 gün sonra hasta ayağa kalkar ancak bir hafta süreyle dikkatli olmak ve istirahat gerekir. Henüz duyarlı ve uyuşuk olduğu için cilde hassas davranmak da önemlidir. Normal aktivitelerin dışında hastalar şunlara dikkat etmelidir. Cinsellikten, ağır ev işlerinden iki hafta süreyle kaçınılmalıdır. Hafif yürüyüşler iyi gelebilir. Birkaç hafta süreyle alkol almamak, buhar banyosu ve saunadan kaçınmak, güneşten korunmak alınması gereken önlemler arasındadır. Başlangıçta hastaya yüzü acayip görünebilir. şişten dolayı yüz ifadesi bozulmuş, yüz hareketleri donuklaşmış olabilir. Kesi yerinde oluşacak izler konusunda kişi endişeye düşebilir. Hatta bazı hastalar başlangıçta, hayal kırıklığına uğrayıp depresyona girebilirler. 3. haftaya kadar, yüz çok daha iyi bir hale gelir. Çoğu hastalar 10-15 gün içinde kolayca işlerine dönebilirler. İhtiyaç duyulursa bazı yara izleri makyajla kamufle edilebilir.



Ameliyattan sonra istenilen görünümün sağlanması için ne kadar süre geçmesi gerekiyor?

    Sonuç hemen kendini göstermeyecektir. Zamana ihtiyaç vardır. Erkeklerde traş yerleri yer değiştirebilir. Ameliyat sonucu yüzünüzde bazı izler görürsünüz. Fakat çoğu yüz ve kulaklardaki doğal kırışıklıklar üzerinde yer alır. Saçlarla saklanmıştır. Her durumda zamanla solarlar ve belli ölçülerde hafiflerler. Yüz germe ameliyatı zamanı durdurmaz yüz yaşlanmaya devam eder. Belki 5-10 yıl sonra işlemin tekrarlanması gerekecektir. Fakat her koşulda yıllar sonra tekrar yüz gerdirilme yaptırılsa bile yüz hiç ameliyat olmamış halden çok daha genç kalacaktır.
Yüz germe ameliyati hakkinda herşey Yüz germe ameliyati hakkinda herşey Reviewed by Editor on Pazar, Mayıs 06, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.