Doğa dostu tatil tavsiyeleri ve tatil yerleri

Selimiye MARMARİS

Selimiye Marmaris’e 45 dakika mesafede, küçücük bir köydür. Son dönemlerde popüler olmaya da başladı. Selimiye çok sakin bir koyda yer almaktadır, dalga hemen hemen hiç yok. Teknelerin sevdiği bir durak bu nedenle.

Selimiye Marmaris
Kabak Köyü Fethiye
Kabak Koyu FETHİYE

Fethiye’de doğayla uyum içinde yaşamak isteyenler için bir yer Kabak Koyu! Shambala burada koya yukarıdan bakan, doğa ve konforun birleştiği şahane bir yerdir! Arıtmasında bile doğanın korunmasını amaçlayan Shambala, sürdürülebilir turizm anlayışına güzel bir örnektir. Tatilden istediğiniz her şeyi doğanın içinde bulabilmeniz için tasarlanan bu yer, muhteşem manzaraya da sahip.



Gideros Cide
Gideros CİDE

Hırçın Karadeniz’in bu sakin koyu Kastamonu’da bulunmaktadır. mutlaka görülmesi gereken yerlerden.  Kıyısında birkaç çay bahçesi, balık lokantası ve pansiyon vardır. Gideros, karışık ağaçlarla kaplı ve yemyeşil örtüyle çevrili zümrüt yeşili bir göl sanki.



Kayaköy Fethiye
Kayaköy FETHİYE

Kayaköy Ölüdeniz’e 30 dakika mesafede bulunmaktadır. Rumların terk edilmiş evleri melankoli yaşatır hüzünlendirir insanı. Son dönemlerde bu küçük köyde eko-turizmin başarılı örnekleri sergileniyor. "Misafir Evi" görülmeye değer. Yemekler organik ürünlerle hazırlanıyor. Tesiste kimyasal ürün de kullanılmıyor.





Gökova Muğla
Gökova MUĞLA

Gökova Türkiye’nin en güzel, dünyanın da en güzel koylarından biridir. Maalesef dünyanın en kirli enerjisi olan ve küresel ısınmanın en büyük suçluları olarak gösterilen termik santrallardan üçü Gökova ve çevresindedir. Bir tanesi dünyalar güzeli kumsala sahip Ören’de yapılmış olan santral. Senelerdir filtresiz çalıştırılmış olan bu santrallar artık filtreli. Maalesef bu durumları bile çevreye verdikleri zararın büyüklüğünü engellemiyor.




İğneada Kırklareli
İğneada KIRKLARELİ

Avrupa’nın en büyük longoz ormanına sahiptir İğneada. Orman, barındırdığı zengin habitatın haricinde suyun yeşille birleşmesi sebebiyle güzel manzaralar sunmaktadır. İğneada ormanın suya yansımasını en iyi fotoğraflayacağınız yerlerden biridir. Altın kumsalı buranın bir başka özelliğidir. Kumsalın altın gibi parlamasının nedeni, kumun içinde yer alan altın zerrecikleridir. Bu cennet İstanbul’a üç saat mesafede bulunmaktadır.



İzne köyü Kaş
İzne Köyü KAŞ

Tatilinizi sadece Kaş’ta kalarak geçirebilirsiniz. Ya da 1 gün Kaş’ta kalıp başka gün başka bir yere gidebilirsiniz. Kekova, Demre, Kalkan, Kaputaş Plajı, Meis... Kaş dalgıçlar için bir cennettir. Türkiye ’nin en güzel dalış noktalarından biridir. 40’tan fazla dalış noktasına sahiptir.

İzne Köyü Kaş’a 10 km. uzaklıkta bulunmaktadır. On dakika süren bir yolculuktan sonra, Kaş’a 700 metre yükseklikten baktığınız bu cennete ulaşıyorsunuz. Bu köy yazın sıcağında nefes alacağınız muhteşem bir yerdir. Sırtını Toros Dağları’na dayayan köyün etrafında ise sedir ağaçları ve şelalelerle dolu ormanlar yer alır.



Knidos Datça
Knidos DATÇA

Datça’da badem ağaçları çiçek açtıklarında, tüm ağaçlar sanki üzerlerine kar yağmış gibi bembeyaz olurlar. Datça'da ilkbahar da bembeyaz olur. Knidos Datça'da yer alan  geçmişin zengin liman kentidir. Günümüzde sadece tekneyle gelenlere hizmet ediyor. Mavi yolculuğun olmazsa olmazlarındandır. Knidos belki de Türkiye’nin en güzel manzarasına sahip antik kentidir. Kentin özellikle günbatımı muhteşemdir. Kıyısında küçük ama keyifli bir işletmenin de bulunduğu Knidos tatil tavsiyeleri arasındadır.





Camili Havzası Artvin
Camili Havzası ARTVİN

Ağustos ayında 2000 metre yükseklikteki Macahel havzası tatil tavsiyeleri arasındadır. Yılın 6 ayı havza kar yüzünden kapalıdır. Dünyanın en eski ormanlarından birine sahip bu Macahel, ayrıca UNESCO tarafından belirlenen 22 biyosfer rezervi alanından biridir. Yaz sıcağına dayanamayanlar için Camili Köyü’nde bulunan köy evlerinde konaklayabileceğiniz bölge idealdir.



Bördübet Marmaris
Bördübet MARMARİS

Marmaris ve Datça’da çok sayıda koy bakir, aynı zamanda çok ilginç tatil fırsatları sunuyor. Marmaris’e sadece 15 dakika mesafede olan Bördübet Köy bunlardan biridir. Bördübet doğaya zarar vermeden ve hatta onun nimetlerinden yararlanarak yapılacak tatilin çok daha keyifli olduğunun bir göstergesi. Bördübet'te kuş sesleriyle uyanmanın ve mutlak sessizliğin ne olduğunu iyi anlıyorsunuz.
Doğa dostu tatil tavsiyeleri ve tatil yerleri Doğa dostu tatil tavsiyeleri ve tatil yerleri Reviewed by Editor on Çarşamba, Haziran 13, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.