Konaklamalı doğa turları

Köy yaşamına katılarak…

Kayseri'den Kapuzbaşı Şelaleleri çevresinde günübirlik ve 1-2 gece konaklamalı doğa turları düzenlen,yor. Bu turlarla gittiğiniz yerlerde yeşillikler içinde ve kanyonda yaptığınız uzun yürüyüşlerin dışında yöreye özgü bir yaşam tarzıyla da tanışıyor ve bu yaşama katılabiliyorsunuz. Kapuzbaşı Şelaleleri'nde köylünün yöresel yemeklerinden "sıkma" yiyor, ayran içiyorsunuz; şelalelerin yanıbaşındaki eski değirmende nasıl un yapıldığını izliyor, hatta bizzat un yapmayı deniyorsunuz... Yemek ve kahvaltınızı kıl çadırda yöreye özgü yer sofrasında yiyor, gece de serin serin uyuyorsunuz... Yeşilköy ve Kapuzbaşı şelalelerinde, Soğukpınar Hacer Ormanları'nda mönüde saç kebap, bulgur pilavı ve ayran var. Çocuklar gibi coşmak isteyenler Burhaniye Köyü bahçesindeki "cızgırak" sopası üzerinde zıplaya zıplaya dönerek eğleniyorlar. Ayrıca, 3 kişinin döne döne vurarak bulgur yaptıkları bir de taştan "dibek" var köyde, dileyenler bulgur yapmayı da deneyebiliyorlar.

 
Peribacaları arasında...
Kapadokya'nın farklı mekânlarına göre düzenlenmiş 3-4 günlük doğa gezisi...Gezinin ilk günü yürüyerek Soğanlı Vadi ve yol üzerindeki köyler ziyaret ediliyor, XIX. yüzyıldan kalma bir köy evinde yemek molası verildikten sonra Kızıl Vadi geziliyor. İkinci gün dağ bisikletleriyle Pancarlık Vadisi, Ortahisar, Çavuşin, Göreme ve Zelve açıkhava müzelerine gidiliyor. Üçüncü gün sabah bisikletlerle Damsa Barajı, Kızılırmak ve Avanos'a gidiliyor; öğleden sonra Kapadokya'da at safariye çıkılıyor. Son gün, Yeraltı Şehri ve Ihlara Vadisi ile Ağzıkarahan Kervansaray gezisiyle bu keyifli tur bitiriliyor.

3 günlük doğa turu…
Bir gün yürüyüş yaparak Güvercinlik Vadisi, Esentepe, Cevizlibağ, Garipler Vadisi gezilip Anahita piknikle mola veriliyor ve yürüyüşe Göreme Açıkhava Müzesi ile Şarap Mahzeni'nde devam ediliyor. İkinci gün Balon Turu ile başlıyor; kahvaltının ardından Ürgüp şehri, Mustafapaşa, Kızılçukur, Çavuşin ve Devrent Vadisi'ni içine alan büyük yürüyüş yapılıyor. Üçüncü gün, Avanos, Aşk Vadisi, Güllüdere ve Çavuşin'de 4 saat sürecek olan at gezisinin ardından Nevşehir Han Odası'nda Mantı Sofrası'na oturuluyor. Derinkuyu ziyaret edilip Kızılırmak'ta oltayla balık avına çıkıldıktan sonra şaraplı günbatımıyla tur bitiriliyor.

Kemer'de bir hafta...
Hotel Berke Ranch Horsback Riding Club, biniciliğe yeni başlayanlar için doğa gezileri ağırlıklı 7 günlük paket turlar hazırlıyor (at binmeyi bilenler, rehberler eşliğinde ayrı bir programa katılıyor)... 1. gün: Çiftlik ve çevresinin tanıtımı, atlarla ilk buluşma, manejde ilk binicilik dersleri... Öğleden sonra orman yollarında keşif yürüyüşü. 2. gün: Sabah manej, öğleden sonra Kuzdere'de ilk at gezisinde komşu çiftlik ve köy evlerinde yaşamla tanışılıyor. 3. gün atlarla keçi çiftliğine gidiliyor, mönüde ayranla Fatma Ana'nın gözlemesi var. Buradan bisikletlere atlayıp Kiriş'e deniz banyosuna gidilebilir. 4. gün yat turu: Kemer Marina'dan hareket, Phasellis Koyu ve Üç Adalar'da deniz molası. 5. gün; İkiz Tepeler ve ardındaki orman yollarında at safari, Kuzdere üzerinden çiftliğe dönüş. 6. gün jeep-safari: Kemer'den hareketle Kesme Boğazı, Gedelma Köyü ve Üçoluk'ta yemek molası! Dönüş, Ovacık Yaylası üzerinden Olympos'a... Gün, deniz molasıyla bitiriliyor. 7. ve son gün Çamyuva ve Phasselis tepelerine at gezisi, öğleden sonra serbest! Gece veda partisi ve tatilin sonu. Turda toplam 20-25 saat at sürülüyor, serbest zamanlarda tesisin havuzu, tenis, okçuluk gibi spor olanakları konuklara açık.


5 günlük serüven...
5 güne sığdırılabilir aktiviteler hayli çeşitli ve yoğun: İlk gün minibüslerle ulaşılan Beşkonak'ta 2-3 saat rafting yapılıyor, yemekten sonra ise muhteşem doğa içinde serbest zaman bırakılıyor. İkinci gün Okumuş Cafe'de kahvaltı edildikten sonra antik kent Seleukia'da çadırlar kurulup 2 saat yürüyüş yapılıyor; üçüncü gün, kahvaltı yapmaya Çağlayan Şelalesi'ne gidiliyor, sonra da Manavgat Barajı çevresinde bisiklet turuna çıkılıyor, ardından Yeşil Restoran'a gidiliyor! Burada yüzülebilir, balık tutulabilir, tünel ziyareti yapılabilir... Dördüncü gün, jet botlarla ulaşılan Oymapınar Gölü'nde dünyanın en büyük yeraltı kaynağı ziyaret edilip yüzme molası veriliyor. Son gün ise, 3-4 saatlik bir parkur olan kanyondan atlama, iple inme gibi aktivitelerle serüven yaşanıyor. Kanyon turu 300 m'lik bir tünelden geçilerek kamp alanında bitiriliyor. Konaklamalar çadır ağırlıklı, ihtiyacınız olan malzemeleri genellikle acentalar veriyor.
Konaklamalı doğa turları Konaklamalı doğa turları Reviewed by Editor on Perşembe, Temmuz 12, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.