Kombu çayı tarifi

Dr. Ender Saraç şifalı Kombu çayının tarifini verdi.

Kombu çayı için malzemeler

  • üç litre kaynamış su
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 10 poşet yeşil ya da siyah çay
  • elma sirkesi
  1.  Üç litre kaynar suyun içerisine toz şeker eklenir. 5 dakika kaynatılır.
  2. Yeşil çay eklenip 15 dakika demlemeye bırakılır. Ilınması beklenir.
  3. Daha sonra cam kaseye alınır içerisine kombu mantarı çayı ve sirke eklenip bir cam kavanoza alınır. 
  4. Bu şekilde 4-8 gün bekletilir. Sağlık için her gün 1 bardak içilir.
Halk arasında Kambuçya veya Kambucha çayı da denilen bu sağlıklı çayın tarifini Doktor Ender Saraç 26 Kasım 2012 tarihinde sağlık programında önerdi.
Kombu çayı tarifi Kombu çayı tarifi Reviewed by Editor on Pazartesi, Kasım 26, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.