Bermuda Şeytan Üçgeni nedir ve nerededir?

Bermuda üçgeni (veya Şeytan üçgeni) Atlantik'in kuzeyinde Florida, Bermuda Adaları ve  Puerto Rico'yu birleştiren şartı hatları kapsayan üçgen arazidir. Yaklaşık yarım milyon mil kare alanı kaplar. Bermuda Şeytan Üçgeni burada çok kaybolmuş nesnelerden dolayı sırlı yer ve anomali bölge sayılır.

Bermuda Şeytan Üçgeni
Bermuda Şeytan Üçgeni
Şeytan üçgeni veya Şeytan Denizi olarak bilinen Bermuda üçgeni okyanusun yaklaşık yarım milyon mil kare (1.2 milyon km 2) alanını kapsıyor. Bu alan gemilerin, sandalların ve uçakların kaybolduğu yüksek kaza bölgesi olarak anılıyor.

Bermuda üçgeni kitle iletişim araçlarının tanıtımında belirsiz fizik yasalarının geçerli olduğu veya fizik kanunlarının çalışmadığı olağanüstü bölge olarak biliniyor. Bu üçgende bir çok uçak ve gemilerin kaybolduğu gibi bir inanç olduğu halde, ABD ve diğer birçok devletlerin istatistikleri bu tür kazalara diğer seyahat bölgelerinde de çok rastlarlar. On yıllar boyunca burada yaşanan bir çok garip olay hakkında net bilgi verilmemiş ve yayınlanmamıştır. Kablosuz iletişimin çok gelişmediği dönemlerde bu tür hikayelerin konuşulduğu bilinmektedir. Çünkü 1960'lı yıllardan sonra bu bölgede batan gemilerin ortaya çıkması bir hayli azalmıştır. Genelde Bermuda üçgeni'nin bir Amerikalı gazetecinin hayal gücünün ürünü olduğunu düşünenler de az değil. Böyle bölgelerin Japonya ve Leigh, Ontario  eyaletinin yakınlarında da olduğu iddia ediliyor.

Bu konuda yazar ve araştırmacılar tarafından şeytanın bölgesi, Atlantis ülkesinin kalıntıları, kötü fikirli insanların ters çekim cihazlarını kullandığı gibi bir çok teoriler ileri sürülmüştür. Garip manyetik alanlar ve okyanus dibinin gazla zengin olması gibi düşünceler bunların arasında en çok kullanılan teorilermiş.

Bermuda Şeytan Üçgeni efsanesinin modern tarihi 5 donanma uçağının büyük fırtınaya tutularak ortadan çıkması ile başlamıştır. Çoğu insan tarafından Bermuda üçgeni sadece birileri tarafından ünlendirilmiş ve kayıt dışı bölgeye dönüşmüş bir efsane olarak kabul edilmiştir.
Bermuda Şeytan Üçgeni nedir ve nerededir? Bermuda Şeytan Üçgeni nedir ve nerededir? Reviewed by Editor on Pazartesi, Ocak 27, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.