Ne cins bir köpek seçmeli?

Sanırım köpeğin insanoğlunun yaşamındaki yerini kimse küçümseyemez. İnsanlık tarihi boyunca sağladığı yararlar, gördüğü görevler, yaptığı hizmetler azımsanamaz.Bir lokma yiyecek,biraz ilgi karşısında gösterdikleri bağlılık, coşkulu sevgi ve yüreklerimize verdikleri sıcaklığın yeri doldurulamaz.




Peki, ne cins bir köpek seçmeli? 

Günümüzde,köpek türleri,bir seçme anında insanı şaşırtacak kadar çok. O halde ne yapmalı,nasıl karar vermeli? Acaba bu sevimli varlık sizin yaşamınıza uyabilecek mi? Sözgelimi; doğayı, yürümeyi seven biriyseniz, sizin hergün düzenli olarak yürümenizi teşvik eden "dalmaçyalı","kuli", "setter", "cocker", "danua", “pointer", "retriever" size uygun olabilir. Yok, yürümeyi fazla sevmiyorsanız ya da yaşadığınız çevrede bu olanak pek yoksa ve kendinize evde bir dost olsun istiyorsanız, "malta köpeği", "minyatür pinscher", "yorkshire terrier","pekin köpeği", "chow-chow", "lhaza apso" ve tabii ki "caniche/ poodle" sizin için idealdir.

Seçim yapmanız gereken diğer bir temel konu da köpeğinizin dişi mi erkek mi olacağıdır. Eğer dişi bir yavru seçtinizse, yılda 2 kez, 3 hafta süren "period" (kızgınlık) dönemine hazırlıklı olmalısınız. Bu devrelerde, size komşu erkek köpeklerin ziyaretini ya kabullenecek, ya da köpeğinizi veteriner hekimin yapacağı bir operasyonla kısırlaştıracaksınız.

Köpeğiniz erkekse, bu  konuda fazla bir sorununuz yok demektir. Denir ki "Çoğunlukla biz köpeği değil, köpek bizi seçer". Daha doğrusu, o kendini bize seçtirir. Sevimli davranışları ile gönlümüzü çeler.Oyle ki,onun gerçekten bizim için uygun köpek olup olmadığını düşünemeyiz bile; kucağımıza  alıp getiririz eve...

Sevgiyle...
Ne cins bir köpek seçmeli? Ne cins bir köpek seçmeli? Reviewed by Editor on Perşembe, Ocak 16, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.