Dalyan - kuşların ve caretta caretta'ların evi

Türkiye’nin güney sahillerine uzandığımızda gerek konum gerekse sunduğu olanaklar açısından uğramadan geçemeyeceğiniz bir yer Dalyan.  Bozulmamış doğal güzellikleri ile Dalyan şirin bir balıkçı köyü. Kaunos antik kentinin yakınında, Dalyan deltasında kurulu bu köy, bozulmamış doğal güzellikleri ile görülmeye değer.






Ulaşım Dalaman Havaalanı'na 20 dakika,
Marmaris’e ve Fethiye’ye araba ile 1 saat uzaklıkta.


Dalyan ve civarında görülecek çok şey var. Köyün içinden kalkan dolmuşlar ve küçük balıkçı tekneleri ile her yere ulaşım rahatlıkla sağlanıyor. Köyün içinden kiralayacağınız bir tekne ile gölde tarihi kalıntılar arasında, kuş sesleri eşliğinde bir gezinti ile işe başlayabilirsiniz. Köy halkı çok misafirperver; adeta bir tur rehberi gibi civar hakkında bilgi veriyor. Havalar çok ısınmadan Dalyan’a giderseniz bu mezarlara fazla terlemeden çıkarak daha yakından görme imkanınız olur. Başka özel bir talebiniz olmazsa ikinci durağınız çamur banyoları olacaktır. Özellikle turistlerin çok rağbet ettiği çamur banyoları ve civarı bir doğa harikası. Buradaki café’de oturup biraz soluklanırken Dalyan’ı bir de karşıdan seyredeceksiniz.

Yapılaşmaya izin verilmediğinden bozulmadan kalan ender sahil köylerinden biri Dalyan. Bu yüzden tekne ile yapacağınız gezinti boyunca gözünüzü rahatsız edecek hiçbir unsur ile karşılaşmadan doğada olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yüzlerce çeşit kuş ve caretta carettalar bozulmamış bu doğal güzelliğin ev sahiplerinden. Tekneniz çevirdiğinde ve yavaş yavaş tarihi Kaunos kentinden uzaklaşmaya başladığınızda başka bir göz alabildiğine uzanan altın kumsallar çıkacak karşınıza. Yaklaşık 7 km’lik İztuzu plajı caretta caretta’ların evi. Ziyaretçilerden ev sahiplerinin hayatlarına saygı göstermeleri isteniyor; plaj akşam 8’den sabah 8’e kadar ziyaretçilere kapalı.

İztuzu plajı su sporları meraklıları için de doğru bir adres. Yılın yedi ayı su sporlarına imkan veren bu plajda dalış da gözde aktivitelerden. Dalyan'dan Iztuzu Plajına dolmuş veya tekne ile ulaşabilirsiniz. Her 15 dakikada bir tekne ve dolmuş kalkıyor plaja.


Iztuzu yarımadasının bir yanı deniz diğer yanı kanallarla çevrili
Dalyan - kuşların ve caretta caretta'ların evi Dalyan - kuşların ve caretta caretta'ların evi Reviewed by Editor on Salı, Şubat 04, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.