Rinoplasti

Rinoplasti en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir. Bu ameliyatla burun küçültülebilir ya da büyütülebilir, burun ucunun şekli ve kalkıklığı değiştirilebilir, burun sırtı düzleştirilebilir, burun delikleri ufaltılabilir. Ayrıca nefes alma problemleri, doğumsal ya da kaza ile olmuş bozukluklar düzeltilebilir. Eğer burun ameliyatı olmak istiyorsanız aşağıdaki bilgiler sizin için aydınlatıcı olacaktır.

Kimler rinoplastiye adaydır?
Burnunun şeklinden memnun olmayan herkes rinoplasti için adaydır. Ancak arayış mükemellik için değil bir ilerleme kaydetmek için olmalıdır. Beklentilerin gerçekçi olması çok önemlidir. Yaş itibariyle adayların en az 17 yaşında olmasında yarar vardır.


Ameliyatın planlanması
Hasta ile doktor arasında iyi iletişim ön şarttır. Görüşmenizde kompütürde burnunuzun alabileceği şekillerin sergilenmesi bu iletişimin daha iyi olmasını sağlar. Ancak kompütür programınla gösterilen netice ameliyattan sonraki neticenin aynısı olmayabilir fakat cerraha hastanın beklentileri konusunda iyi bir rehber olur. Doktorunuz sizi muayne ettikten sonra nasıl bir teknik kullanacağı konusunda bilgi veririr. Genelde bu amelitatta görünen yara izi olmaz. Ancak açık rinoplasti tekniği seçilirse iki burun deliğini ayıran kolumella denen bölgede birkaç milimlik belli belirsiz bir iz olabilir. Öte yandan, burun deliklerinin ufaltılması gerekiyorsa çok hafif, belirsiz bir iz olabilir. Bu ziyaretinizde doktorunuza daha önce geçirdiğiniz burun ameliyatları, kullandığınız ilaçlar ve nefes alma zorlukları konusunda doğru bilgi vermelisiniz.


Ameliyatın riskleri
Kalifiye bir plastik cerrah tarafından yapılan burun ameliyatlarından sonra komplikasyonlar son derece seyrek ve önemsizdir. En sık görülen komplikasyon kanamadır. Her on ameliyatın ikisinde cerrah ne kadar tecrübeli olsa bile ikinci ufak bir ameliyat gerekebilir. Kötü yapılmış, bozulmuş bir burnu düzeltmek çok daha zordur ve hiçbir zaman netice ilk seferinde iyi yapılmış burun gibi olmaz.
Rinoplasti Rinoplasti Reviewed by Editor on Pazartesi, Şubat 10, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.